Tidligere rockerpræsident frifundet

En tidligere lokalpræsident i Bandidos blev først dømt for at have beordret et drabsforsøg - nu er han frifundet

'Biggie', med det borgerlige navn Kristian Beck Hansen blev først dømt for drabsforsøg. Det er han nu frifundet for. Foto: Per Rasmussen
'Biggie', med det borgerlige navn Kristian Beck Hansen blev først dømt for drabsforsøg. Det er han nu frifundet for. Foto: Per Rasmussen

En tidligere præsident for et Bandidos-chapter på Sjælland blev i første omgang dømt for at have beordret et drabsforsøg og fik 11 år og seks måneders fængsel for det.

I dag har Østre Landsret efter ankesagen pure frifundet manden for drabsforsøget.

Det oplyser forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen til Ekstra Bladet.

Det var natten til 13. november 2017, at to maskerede mænd trængte ind i en lejlighed  i Næstved. Her boede en 25-årig hash-sælger fra Satudarah. Hash-sælgeren blev skudt seks gange i arm, ben og mave. Han var en overgang i livsfare, men overlevede.

Den 36-årige tidligere Bandidos-præsident Kristian Beck Hansen, der i rockermiljøet kendes som 'Biggie', blev af Retten i Næstved dømt for at have foranlediget og tilrettelagt drabsforsøget. Han var ikke selv til stede, da drabsforsøget skete. Den dom har et enigt nævningeting i Østre Landsret nu omstødt.

'Biggie' havde i sagskomplekset en dom for hash-handel på to et halvt års fængsel, men han blev løsladt på stedet af dommeren i dag efter en langvarig varetægtsfængsling og forlod retten sammen med sin familie, der har fulgt sagen, oplyser hans advokat.

- Min fornemmelse har hele tiden været, at det var en dårlig sag, de havde mod ham. Man kan tænke sig, at når en tidligere præsident i Bandidos tiltales for drabsforsøg, så ligger der en vilje til, at man gerne vil dømme, men det gjorde man heldigvis ikke i landsretten, siger advokaten.

Senioranklager Steen Saabye fortæller til Ekstra Bladet, at han er overrasket over frifindelsen

- Vi har selvfølgelig ført sagen, fordi vi var af den opfattelse, at han kunne blive dømt som bagmand. Landsretten var af den opfattelse, at der ikke var ført det fornødne bevis for, at han var bagmanden.

En mand, som blev dømt for direkte at have udført drabsforsøget, fik af landsretten sin straf nedsat fra 12 til otte års fængsel, oplyser hans advokat Mette Grith Stage.

Bandidos-præsident skal 14 år i fængsel for drabsforsøg