Tidligere Se og Hør-chefredaktør: Allers topchef kendte til tys-tys kilden

Allers tidligere topchef Pål Thore Krosby vidste, at Se og Hør modtog ulovlige kreditkortoplysninger fra en hemmelig kilde. Sådan lyder anklagen fra Kim Henningsen, der mener at kunne dokumentere påstanden

Kim Henningsen, tidligere redaktør for Se og Hør, skyder med skarpt mod tidligere administrerende direktør Pål Thore Krosby. Foto: Mogens Flindt
Kim Henningsen, tidligere redaktør for Se og Hør, skyder med skarpt mod tidligere administrerende direktør Pål Thore Krosby. Foto: Mogens Flindt

Der var tale om en løgn, da Aller Medias daværende administrerende direktør Pål Thore Krosby under Se og Hør-sagen afviste at kende til ugebladets køb af ulovlige kreditoplysninger. Det hævder Se og Hørs tidligere chefredaktør Kim Henningsen overfor Journalisten.

Ifølge Henningsen kendte direktionen i Aller Media således udmærket til, at der blev indhentet ulovlige oplysninger om kendte og kongelige.

- Dele af Aller Medias direktion med Pål Thore Krosby i spidsen vidste, hvad der foregik, siger Kim Henningsen til Journalisten.

Administrerende direktør Pål Thore Krosby, vil dog ikke vedkende sig Kim Henningsens anklager.

- Jeg kan ikke huske eller forstå, at jeg på noget tidspunkt før foråret 2014 blev informeret om systematiske ulovligheder på Se og Hør, og fastholder derfor det, jeg tidligere har sagt. Jeg ville uanset have bedt om at få det stoppet, skriver han i en mail til Journalisten.

Spies lige brød til: Kræver mere end kvart million for Se og Hør-sagen

Henningsen: Jeg tog beslutningen
Under Se og Hør-sagen blev Kim Henningsen afhørt som sigtet i sagen. Her afviste han ikke Pål Thore Krosbys forklaring om, at han ikke kendte noget til de ulovlige kortoplysninger.

- Det var ligegyldigt, hvad nogle lavere eller højere i hierarkiet vidste. For det var mig, der traf beslutningen, og som ansvarshavende chefredaktør havde jeg ansvaret for alt, hvad der foregik på og omkring Se og Hør, forklarer han.

Rejse-enken sagsøger tidligere Se og Hør-chef: 'Vi går efter frifindelse'

Ifølge Kim Henningsen vælger han nu alligevel at så tvivl om Pål Thore Krosbys forklaring, fordi der af Se og Hør-sagen er kommet en række erstatninssager fra kendisser blandt andet mod Kim Henningsen selv.

Aller vil overføre erstatningskravene til de andre implicerede i sagerne, heriblandt Kim Henningsen, som selv skal stå for betalingen, hvilket han ikke er tilfreds med.

Erstatningssagerne begynder i 2018, og Kim Henningsen vil først fremlægge sine beviser mod Pål Thore Krosby, når de begynder.

Dom i Se og Hør-sagen
Retten i Glostrup idømte tilbage i november fem personer fængsel for deres medvirken i Se og Hør-sagen. Personerne fik både betingede og ubetingede straffe. Af de fem personer var fire tidligere Se og Hør-ansatte, mens én var ansat ved IBM/Nets.

Kim Henningsen, der var chefredaktør for Se og Hør fra 2009-2012, blev idømt et års betinget fængsel og 200 timers samfundstjeneste for sin medvirken i sagen.