Annonce:
Annonce:

Tidligere terror-mistænkt nu tiltalt for to bande-skyderier i Tingbjerg

PET mistænkte ham for terror. Nu er 27-årig tiltalt for drabsforsøg i en konflikt, der fortsætter efter skyderiet i indkøbscentret Fields

En kiosk på Ruten i Tingbjerg blev gennemhullet af skud ved skyderiet. Video: Local Eyes
Annonce:
Følg Krimi

En tidligere radikaliseret terror-mistænkt, der optræder i kapitlet 'Operation Sniper' i den omdiskuterede bog 'Syv år for PET' om tidligere PET-chef Jakob Scharf, er nu blevet tiltalt for to bande-skyderier i Tingbjerg i april.

Det kan Ekstra Bladet nu afsløre.

Se mere video på localeyes.dk

Den 27-årige, der kom i PET´s søgelys i 2012, da han på Facebook hyldede terroristen Mohammed Merah, som skød tre soldater og myrdede tre børn og en voksen på en jødisk skole i Frankrig, anskaffede sig få uger efter terror-angrebet to AK-47 automatrifler med 240 patroner.

Våben-købet skete sammen med to venner, og ifølge tidligere PET-chef Jakob Scharf havde PET efterretninger om, at våbnene skulle bruges til et angreb på danske soldater, der kom hjem fra Afghanistan.

Annonce:

Automatriflerne blev solgt til de tre unge af en PET-agent for 37.000 kr., men PET havde slebet slagstifterne, så riflerne ikke kunne skyde.

Scharf: Hjemvendte soldater fra Afghanistan skulle dræbes

De unge blev anholdt og varetægtsfængslet, men PET og politiet kunne ikke bevise terror-mistanken, og sagen endte med domme på halvandet års fængsel for våbenbesiddelse.

'Jeg slår jer alle sammen ihjel'
Nu sidder den 27-årige så igen varetægtsfængslet, denne gang for drabsforsøg, trusler på livet og våbenbesiddelse. Han blev i hemmelighed fængslet den 5. maj i år, og tiltalen mod ham er nu klar.

Ifølge anklageskriftet stod han bag to skyderier den 12. og den 19. april i Tingbjerg.

Den 27-årige var bevæbnet med en skarpladt Mauser SA 80 pistol, da han opsøgte en gruppe unge ud for ungdomsklubben Langhusvej 40 i Tingbjerg kl. 20.45 den 12. april.

Han spurgte efter 'Afghaner-Mehdi' og sagde 'Vi er fra Herlev' og 'Jeg slår jer alle sammen ihjel'.

Annonce:

Ifølge tiltalen, som den 27-årige nægter, sigtede han mod de unge med pistolen, hvorefter han affyrede to skud op i luften.

En uge senere, den 19. april klokken 23.45 kom den 27-årige, ifølge tiltalen som han også benægter, tilbage til Tingbjerg med den samme Mauser-pistol.

Der stod en gruppe unge foran en kiosk på Ruten og på 15-20 meters afstand affyrede han mindst syv skud mod personerne. Ingen blev dog ramt, da de dukkede sig og flygtede. Men flere skudhuller i kiosken vidnede om skuddramaet.

Fem skud mod kiosk: Gerningsmænd sigtede og skød

De to skyderier i Tingbjerg var, ifølge politiets teori, et led i en længerevarende konflikt mellem to grupperinger fra København og Herlev, der ellers var kulmineret i marts 2015 ved et opgør i indkøbscentret Fields.

Her tørnede de to grupperinger sammen, og det kom til et rent wild-west skyderi i parkeringskælderen, hvor to unge blev såret af skud.

Annonce:

Dømt i Fields-sagen
I Fields-sagen blev den 27-årige i marts i år idømt to et halvt års fængsel for våbenbesiddelse og trusler.

Men skyderiet i Fields blev tilsyneladende ikke glemt, for ifølge den nye tiltale mod den 27-årige, så var skyderierne i Tingbjerg en måned senere - hvor han var blevet løsladt - et nyt led i konflikten mellem grupperingerne.

Tredje skudepisode på en uge: Politiet undersøger sammenhæng

Den 27-årige stilles for et nævningeting ved retten på Frederiksberg senere på året.

Ved dommen efter skyderiet i Fields blev han betinget udvist af Danmark, og nu overvejer anklagemyndigheden, om han skal kræves udvist for bestandigt.

Dengang PET mistænkte den 27-årige og hans to venner for at forberede et terror-angreb, fik efterretningstjenesten stærk kritik fra forsvarerne, fordi PET sagde, at de anholdte var mistænkt for at forberede en terror-handling.

Annonce:

Løsladt som radikaliseret
Baggrunden var, at PET overvågede en lukket Facebook-gruppe, hvor han hyldede terroristen fra Toulouse. Efter en prøveløsladelse var manden blevet radikaliseret og skrev:

'Den sejeste hilsen til den sejeste brormand, må hans sjæl hvile i fred. Mohammed Merah, jeg kunne kysse dit ansigt en million gange, du er for sej og kold i røven, sådan skal det være brormand! Bare tøm den AK-47, skrev den i dag 27-årige.

Da han få uger senere begyndte at spørge efter skydevåben i det kriminelle miljø, blev PET for alvor bekymret og satte 'Operation Sniper' i værk. PET mente, at et angreb var meget tæt på og satte derfor en PET-agent ind som sælger af de to AK-47 automatrifler.

Den 27-åriges to venner, der også fik hver halvandet års fængsel for købet af de to AK-47, rejse kort efter deres prøveløsladelse til Syrien, hvor de 1. juli 2013 tilsluttede sig Islamisk Stat. Den ene meldes dræbt i kamp, den andens skæbne er ukendt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: