Annonce:
Annonce:

Tidligere tv-vært tiltalt: Min eks skulle have en forskrækkelse

Den tiltalte kvinde instruerede ifølge anklageskrift fem unge i, hvordan de skulle overfalde ekskæresten på dennes bopæl

En tidligere tv-vært og fem unge er tiltalt for blandt andet røveri mod tv-værtens tidligere kæreste. Foto: Anita Graversen
En tidligere tv-vært og fem unge er tiltalt for blandt andet røveri mod tv-værtens tidligere kæreste. Foto: Anita Graversen
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN I SVENDBORG (Ekstra Bladet): En tidligere tv-vært var så irriteret over sin eks-kærestes chikanerier, at hun en måned efter bruddet med ham udtænkte og planlagde et overfald på ham.

Det har hun netop fortalt ved Retten i Svendborg. Her sidder hun tiltalt for at være hovedarkitekt bag fem unges røveri, ulovlig indtrængen, hærværk og vold mod ekskæresten på dennes landejendom ved Svendborg.

De fem unge er i alderen 16-21 år. De har tidligere i retssagen delvist erkendt deres skyld i to indbrud og overfald på ekskæresten 15. februar og 28. august sidste år.

Annonce:

- Jeg begyndte at blive ringet op af mange forskellige, jeg kender. Mine børn, deres fædre og søskende. De vil høre, hvem denne her mand er, der sender breve. I dem fortæller han, at jeg ud over at være alkoholiker også har et pillemisbrug, er tyv og er en dårlig mor, lød det fra den tidligere tv-vært, som i retten har langt, sort hår samlet i en hestehale og er klædt helt i sort.

- På det tidspunkt havde jeg lige haft en blodprop i hjernen og var blevet diagnosticeret med ptsd. Jeg tåler simpelthen ikke det her pres, sagde tv-værten videre.

Kvinden mødte ekskæreste i juli 2019. Hun beskriver selv, hvordan de to dannede par i fem måneder. De første to måneder var fine. De sidste tre var mindre fine.

Under en skiferie til Østrig i begyndelsen af december 2019 skulle ekskæresten have hvisket tv-værten i øret, at han havde alle deres samlejer optaget på video, fortalte hun i retten.

Det er hun tiltalt for

Anklageskriftet beskriver, at tv-værten om aftenen 14. februar overtalte tre af de tiltalte på 16, 20 og 21 til at begå røveri og hærværk hos ekskæresten og instruerede dem i, hvordan det skulle gøres.

Få timer senere trængte de tre tiltalte ind i eks-kærestens hus, hvor de vækkede ham i soveværelset og truede ham med ordene: 'Hvis du siger noget til nogen, eller hvis du flytter dig, så slår jeg dig fandeme ihjel. Vi kommer tilbage, hvis du siger noget.'

'Du skal takke ham for, at han ikke slår dig ihjel,' lød endnu en trussel, og en af mændene slog sin hånd gennem en skabslåge og sagde 'Næste gang er det dit ansigt.'

Ifølge tiltalen begik tre af de unge et nyt overfald på manden 28. august, hvor det igen var den tidligere tv-vært, som instruerede dem i, hvordan det skulle gøres.

Hun gav dem en strømpistol, et jernrør og et reb til at binde ekskæresten med. Han skulle, ifølge tiltalen, mishandles med de to våben, men da de tre unge nåede hen til ejendommen opgav de at bruge de medbragte våben. Planen var, at også ekskærestens samleverske skulle udsættes for vold, lyder tiltalen mod tv-værten.

De tre unge maskerede med elefanthuer trængte ind i huset, hvor de tildelte manden flere knytnæveslag i ansigtet, mens hans samleverske blev slået en gang i hovedet med knyttet hånd.

Ekskæresten gav hende ifølge forklaringen et fleksjob, hvor hun skulle stå for handicapridning. Det gav hende 3000 kroner ekstra om måneden. De to flyttede aldrig sammen, men sås ifølge kvinden to-tre gange om ugen på mandens bopæl.

Annonce:

- Det kan virke helt forkert, at så få penge kan gøre, at man bliver i noget, man ikke kan lide. Men det er årsagen, sagde tv-værten.

Anklager Jakob Thaarup fra Fyns Politi dokumenterede i retten, hvordan tv-værten i første omgang forsøgte at få en mand til at hjælpe sig med at give manden en forskrækkelse. Korrespondancen skete en uge før det første overfald på ekskæresten 15. februar. 'Han skal ikke bare have en opsang. Der skal tages fat i ham,' lød det i dialogen.

Manden nøjedes imidlertid med at skrive en besked til ekskæresten.

I stedet fik tv-værten nogle unge til at hjælpe sig, hvor hun har en familiær relation til den ene. Hun havde tegnet et kort over indretningen i sin ekskærestes hjem, adgangsvejen og gav de unge udstyr til at overfalde ekskæresten.

Annonce:

- Jeg ville ønske, jeg kunne tage straffen alene. Det er korrekt, jeg begynder at få tanker om, at dialog ikke hjælper. Jeg ønsker at få andre til at fortælle ham det. Jeg vil gerne have, at de vil tage fat i ham, sagde tv-værten.

Under det første overfald blev manden opsøgt i sit soveværelse. Her blev han tvunget til at blive siddende, mens nogle af de unge gennemrodede hans hjem og blandt andet ødelagde elektronisk udstyr i et badekar.

Under det andet overfald blev manden udsat for flere knytnæveslag, mens hans nye kæreste også fik et puf under indbruddet.

Det er kommet frem i retten, at flere af de unge efter overfaldene har fået penge af tv-værten.

- De har fået penge til at dække transport og mad, forklarede tv-værten selv.

Kvinden har siddet varetægtsfængslet siden 11. september. Der falder dom i sagen senest 1. februar.

Tidligere tv-vært tiltalt for røveri mod ekskæreste

Røveri mod tv-værts ekskæreste: 'Jeg blev taget i røven'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: