Tidligere undervisningsminister Ole Vig Jensen er død

Den tidligere minister i flere perioder Ole Vig Jensen er død i en alder af 79 år.

Følg Krimi

Gennem en stor del af 1990'erne var det Ole Vig Jensen, der sad som undervisningsminister for De Radikale på Christiansborg.

Nu er parlamentarikeren, der formentlig er mest kendt for sin indædte kamp mod de omstridte Tvind-skoler, død i en alder af 79 år, skriver Politiken.

Ole Vig Jensen var folketingsmedlem i mange år og var undervisningsminister fra 1993-1998 i skiftende regeringer ført an af Socialdemokraterne. Frem mod 1990 sad han i to år som kulturminister og fra 1996 og frem var han desuden kirkeminister.

Han fik vedtaget en særlov i Folketinget, der fratog Tvind-skoler det offentlige tilskud, men det blev tre år senere omstødt af Højesteret for at være i strid med grundloven.

I 2009 mente retten dog, at det var i orden, at Undervisningsministeriet tidligere havde inddraget statstilskuddet til Tvind-stifter Amdi Petersen.

Ole Vig Jensen er beskrevet som en dreven parlamentariker, der var lavmælt og kompromissøgende, men også indflydelsesrig.

I 1971 kom han i Folketinget, hvor han sad to år, indtil han røg ud under Jordskredsvalget. Fra 1978 sad han igen på tinge, denne gang frem til 1998, hvor han forlod det politiske liv for at blive direktør i Dansk Oplysnings Forbund - en landsorganisation for aftenskoler.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale