Tilbød Bagger 25 millioner på hans glatte ansigt

Bagger i løgnedetektor: Jyske Bank tilbød 25 millioner kroner uden at stille spørgsmål. Bankerne stod i kø for at låne Bagger penge

Video-redigering: Niels Østergaard)
Følg Krimi

Da Stein Bagger var direktør i IT Factory stod bankerne nærmest i kø for at låne ham penge. 

Sådan lyder det fra hovedpersonen selv i forbindelse med tv-programmet ’Stein Bagger - Jagten på sandheden’, der er lavet i samarbejde mellem Ekstra Bladet og TV3. Og som sendes på TV3 i morgen klokken 20.

IT Factory kørte nemlig udadtil godt i de glade nuller, hvor ingen tænkte på finanskrise, men hvor fantaster, ejendomsspekulanter og landmænd kunne låne millioner uden den store sikkerhed.

Stein Bagger går i løgnedetektor
FÅ OVERBLIKKET OVER BAGGER-SAGEN  VED AT SWIPE DIG IGENNEM

 

Stein Bagger i løgnedetektoren sendes på TV3 i morgen klokken 20 (Foto: TV3)
Stein Bagger i løgnedetektoren sendes på TV3 i morgen klokken 20 (Foto: TV3)

Således også Stein Bagger:

- Jeg kan give ét eksempel. Der kom - om det var en stor direktør eller en afdelingsdirektør, det ved jeg ikke - men det var Jyske Bank, og de kom med en mappe og sagde her er 25 millioner, hvis du skulle få brug for noget.

- Altså en kreditbevilling, fordi det åbenbart havde rygtedes i bankverdenen-branchen, at i Birkerød (IT Factorys hovedkvarter, red.), der boede en guldkalv. Derfor kom Jyske Bank med den her mappe og sagde: Hvis du har brug for 25 mio, så kan vi starte der. Her er mappen. Du kan bare ringe.

- Og så kørte de igen?

- Ja, altså, de ville jo gerne have IT Factory som kunde. Jeg tror faktisk aldrig, at Jyske Bank var involveret i det her, og det kan de jo så være glade for, siger han.

Men det var ikke kun bankmænd med mapper. 

Også invitationer til eksklusive arrangementer flød i slipstrømmen på direktørtitlen.

- Vi var ude at sejle på Øresund, og så ringer de fra IBM Global Financing, som var deres finansieringsselskab, der dengang var verdens ottende-største bank, og de spørger, om jeg vil have en fuldt betalt ophold på Wimbledon og møde alle stjernerne og sidde i VIP-lokalet, så vi kunne tale noget forretning.

- Og det var sådan man gjorde?

- Og så sagde jeg, det vil jeg da rigtig gerne. Jeg skulle ikke jage pengene som sådan.

Stein Bagger afslører: Her er mit nye liv

IBM: Naturligt
Ekstra Bladet har spurgt IBM, om selskabet kan bekræfte Stein Baggers historie, og om det stadig er praksis at invitere til Wimbledon for at få kunder.

IBM bekræfter, at Stein Bagger var til Wimbledon, at han formentlig har fået adgangsbillet og mad betalt, men at han ikke fik rejse og ophold betalt:

’Siden 1990 har IBM været sponsor ved Wimbledon, hvor turneringen har nydt godt af IBMs teknologi. Med sponsoratet følger helt naturligt muligheden for at invitere forretningsforbindelser til turneringen, hvor man så i mere uformelle omgivelser kan drøfte forretningsforhold,’ skriver Søren G. Christiansen, direktør, IBM Global Financing Danmark, i en mail til Ekstra Bladet.

’Hvordan er jeres praksis i dag?’

’I kølvandet på Finanskrisen, Stein Bagger-sagen og de øretæver det gav, har IBM - som formodentlig de fleste andre virksomheder - kigget sig selv i sømmene for hvad der kan lade sig gøre, og hvad der er "comme-il-faut". Tiden er en helt anden i dag, og der er strammet betydeligt op på processer og interne kontroller for at imødekomme og overholde de lovgivningsmæssige krav, som er implementeret gennem de senere år.’

Jyske Bank var miniput-spiller
Da sagen omkring IT Factory-skandalen begyndte at rulle var der mildest talt ikke mange, der havde lyst til at sættes i forbindelse med sagen. Således heller ikke Jyske Bank, der absolut ikke blev en stor kreditor i konkursboet.

Højest udsædvanligt valgte banken da også – få dage efter skandalen var brudt ud – at sende en pressemeddelelse ud, hvori der blev taget afstand fra selskabet.

’Da sagen om IT-Factory A/S og JMI-Invest A/S’ relationer hertil påkalder sig stor medieinteresse, og da der tilsyneladende er tale om en større svindelsag, hvor forskellige beløbsstørrelser for Jyske Banks engagement har været nævnt i dagspressen, vil Jyske Bank undtagelsesvis oplyse, at det samlede engagement med de to selskaber er i niveauet 10 mio. kr.,’ skrev banken.

Jyske Bank har meddelt Ekstra Bladet, at banken ikke har nogen kommentarer.

Bagger om løsladelsen: Folk troede, jeg skulle børste tænder i champagne
 

Har Bagger gemt pengene?
Se med i morgen aften på TV3 klokken 20 i programmet ’Stein Bagger - Jagten på sandheden’, hvor Stein Bagger bliver sat i løgnedetektor og bliver afkrævet svar på, om han har gemt millioner af kroner, været involveret i overfaldet på sin gamle partner, og hvorvidt han var alene om svindlen.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.