Tilfældigt drab: Deler voldsom video af pistolmand

Østjyllands Politi offentliggør overvågningsvideo fra krydset i Viby ved Aarhus, hvor ung mand blev skudt for to måneder siden

Følg Krimi

To måneder efter, at en 21-årig mand blev skudt og dræbt, fordi han var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, lukker Østjyllands Politi nu en smule op for, hvad der skete kort efter midnat natten til 8. marts i år i et vejkryds i Viby ved Aarhus.

Torsdag offentliggjorde Østjyllands Politi så en cirka 15 sekunder lang og voldsom overvågningsvideo fra gerningsstedet, hvor man ser en mand klædt i lyst tøj og med ansigtet skjult løbe langs vejen på Søndervangs Allé, hoppe op på en stensætning og affyre to skud med begge arme strakt frem foran sig i sydlig retning, hvorfra offeret kom kørende i sin bil.

Umiddelbart efter drejede gerningsmanden kroppen mod højre og affyrede endnu et skud.

Herefter hoppede han ned til den sølvgå Golf Variant med en medgerningsmand bag rattet, der kørte med tændte lygter og halvvejs oppe på fortovet bag ham.

Et af skuddene ramte den 21-årige Søren Koch, der helt tilfældigt kom kørende forbi i sin bil.

– Vi taler om en frygtelig tragisk hændelse, hvor en ung mand på vej hjem fra en lang arbejdsdag bliver skudt og dræbt. Han (offeret) havde ingen relationer til bandemiljøet eller et andet kriminelt miljø, sagde politiinspektør Brian Voss Olsen fra Østjyllands Politi på et pressemøde.

Han forestod fremvisningen af videoen og svarede samtidig på nogle af de mange spørgsmål, som omverdenen siden skuddrabet har ønsket svar på.

Kæmpe opgave for politiet
Brian Voss Olsen afviser, at pressemødet var et udtryk for, at politiet står på bar bund i efterforskningen.

- Vi er i midten af efterforskningen. Vi har brugt rigtig mange ressourcer på at samle de mange hundrede timers video, som vi har fået fra private og firmaer. Det vil jeg gerne sige tusind tak for. Alt det er vi stadig i gang med at lægge sammen i forhold til at kigge på gerningsmandens og offerets færden op til drabet, siger efterforskningslederen og tilføjer, at der stadig er et kæmpe arbejde med at få alle ender til at nå sammen.

- Men på bar bund er vi ikke, afviser han.

Brian Voss Olsen lægger dog ikke skjul på, at den store politiindsats også har brug for et skub fra mulige vidner eller andre med kendskab til sagen.

- Lige nu har vi behov for offentlighedens hjælp til at identificere den pågældende gerningsmand, som kommer gående og afgiver det, man kan se på videoen, er tre skud, siger Brian Voss Olsen og pointerer en observation omkring gerningsmandens måde at bevæge sig på.

- Den pågældendes gangart, statur og ikke mindst beklædning kan måske hjælpe til at identificere vedkommende, tilføjer lederen af efterforskningsafdelingen.

21-årige Søren Koch blev fundet dræbt i selve krydset mellem Søndervangs Allé og Ringvej Syd i Viby J. af en patrulje, der var på vej til en anden opgave i den aarhusianske bydel.

Et såkaldt fjerndrab
Brian Voss Olsen ønsker af hensyn til den videre efterforskning ikke at svare på, hvorvidt Søren Koch var død, da han blev fundet af politipatruljen, eller om han var ramt af ét eller flere skud.

I kølvandet på drabet rettede politiet en appel til borgere og ejere af butikker og virksomheder i Rosenhøj, Viby, Stavtrup, Brabrand, Årslev og Harlev om at reagere, hvis de har installeret kameraer med optagelser fra fredag 4. marts til tirsdag 8. marts om morgenen. Den appel gælder for så vidt fortsat.

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Politiet mener, at den unge mand blev et tilfældigt, tragisk offer. Han har ikke forbindelser til to kriminelle grupper fra henholdsvis Rosenhøj, hvor drabet skete, og Brabrand. De to kriminelle grupper har haft en konflikt kørende i et stykke tid.

- Der er tale om et såkaldt fjerndrab, og vi kan hverken se gerningsmandens eller medgerningsmandens ansigter på videoen. Blandt andet derfor har vi skullet bruge mange ressourcer på efterforskningen, og det er også derfor vi går den ekstra mil nu, siger Brian Voss Olsen.

Politiet har søgt oplysninger om en sølvfarvet VW Golf Variant, der blev fundet sat i brand for enden af Ormslevvej i vestlig retning, efter den 21-årige mand blev dræbt af skud.
Politiet har søgt oplysninger om en sølvfarvet VW Golf Variant, der blev fundet sat i brand for enden af Ormslevvej i vestlig retning, efter den 21-årige mand blev dræbt af skud.

Søren Kochs mor har skrevet et hjerteskærende brev, der er klæbet op ved gerningsstedet. Foto: Claus Bonnerup
Søren Kochs mor har skrevet et hjerteskærende brev, der er klæbet op ved gerningsstedet. Foto: Claus Bonnerup

Det var en patrulje, der var på en anden opgave, der tilfældigt fandt den unge mand i bilen, der holdt ude i krydset ved Søndervangs Allé og Ringvej Syd i Viby J. Foto: Ernst van Norde
Det var en patrulje, der var på en anden opgave, der tilfældigt fandt den unge mand i bilen, der holdt ude i krydset ved Søndervangs Allé og Ringvej Syd i Viby J. Foto: Ernst van Norde

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+