Tilstår: Var med til prøveskydning af revolver før trippel-drabet

Revolver blev prøveskudt i kolonihave og solgt til en af de formodede drabsmænd

Politikommissær ved Københavns Politi, Hans Erik Raben, fremviser i videoen nogle revolvere, som er magen til det formodede gerningsvåben (Foto/redigering: Julie Nolsöe)
Følg Krimi

Et halvt døgn før tre unge mænd blev likvideret med skud i en lejlighed på Frederiksberg den 11. november sidste år, blev det ene våben, en kaliber 38 Smith & Wesson revolver, prøveskudt i en kolonihave i Ballerup.

En 45-årig mand var til stede ved prøveskydningen, og to gange holdt han kortvarigt revolveren i hånden, før en 55-årig bekendt, der havde affyret to skud op i luften med våbnet, solgte revolveren videre til en af de formodede gerningsmænd til trippel-drabet.

Den 45-årige er nu et vigtigt vidne for politiet i sagen mod de drabssigtede Bandidos-rockere, og derfor vil sikkerheden være i top, når den 45-årige tirsdag bliver stillet for retten på Frederiksberg, sigtet for sin birolle i sagen.

Han ventes at tilstå den ulovlige våbenbesiddelse af revolveren forud for trippel-drabel. Men hvis det står til specialanklager Jakob Buch-Jepsen kommer offentligheden ikke til at høre den 45-åriges forklaring.

Kræver lukkede døre
Anklageren kræver lukkede døre under hele retssagen, og den 45-årige er også beskyttet af navneforbud. Retten på Frederiksberg har også på forhånd besluttet, at de fem drabssigtede Bandidos-rockere heller ikke må være til stede i retten, når den 45-årige afgiver sin forklaring.

Sigtelse: Solgte drabsvåben mindre end 12 timer før trippeldrabet

Den 45-årige har helt usædvanligt ikke siddet varetægtsfængslet for besiddelse af revolveren. Det blev den 55-årige, der ifølge sigtelsen prøveskød og solgte revolveren, til gengæld i april efter at politiet havde ransaget kolonihaven i Ballerup.

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen vil ikke kommentere forud for retssagen tirsdag, hvordan politiet kan være sikker på, at den revolver, der blev prøveskudt i kolonihaven, er identisk med det ene våben, der blev brugt til trippeldrabet.

Ballistiske beviser?
Det vil politiet normalt kun kunne fastslå, hvis der er ballistiske beviser fra prøveskydningen af revolveren.

Det kan tænkes, at politiet rent faktisk har fundet de to projektiler og patronhylstre fra prøveskydningen af revolveren om eftermiddagen den 10. november sidste år og sammenlignet projektilerne med de dræbende projektiler fra trippel-drabet.

Et våbens riffelgang afsætter altid spor på afskudte projektiler, der er helt unikke, og derfor kan våbenteknikerne med sikkerhed sige om forskellige projektiler er affyret med det samme våben. Der kan også findes unikke spor på patronhylstrene fra våbnets slagstift.

Politiaktion i forbindelse med trippeldrab

Retsmødebegæringen mod den 45-årige beskriver, at det var den 55-årige, der klargjorde revolveren med henblik på videresalg, og i den forbindelse fik den 45-årige kortvarigt revolveren i hånden.

Sammen gik de ud i haven, hvor den 55-årige affyrede to skud op i luften, hvorefter den 45-årige igen holdt kortvarigt i revolveren.

Se optagelser fra haveforeningen her. (video: Kenneth Meyer)

Sidst på eftermiddagen blev revolveren solgt, og cirka 12 timer senere, klokken 03.30 blev våbnet brugt som det ene af to våben ved trippel-drabet på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg.

Her lå de tre venner Mike Vinther, 24, Phillip Rasmussen, 19, og Suhaib Jaffar 23, og sov, da de blev likvideret med skud fra revolveren og et haglgevær.

Drabsmændene kom formentlig op til den lille lejlighed på anden sal via et stillads.

TV: Sådan ser det eftersøgte trippeldrab-våben ud

De tre dræbte tilhørte 'Vanløse-grupperingen', og politiets teori er, at nogen fra 'Vanløse-grupperingen' havde en personlig konflikt med personer fra Bandidos.

Fem Bandidos-rockere sidder varetægtsfængslet, sigtet for at have begået eller medvirket til trippel-drabet.

En sjette rocker, 24, der var fuldgyldigt medlem af Bandidos, begik selvmord i Holbæk arrest under varetægtsfængslingen.

Politiet efterlyste oplysninger om to revolvere af en type, der menes brugt som det ene af to våben til trippel-drabet på Frederiksberg.
Politiet efterlyste oplysninger om to revolvere af en type, der menes brugt som det ene af to våben til trippel-drabet på Frederiksberg.
 

Efter trippel-drabet anskaffede en gruppe venner til de dræbte sig fire skydevåben, som politiet mener skulle bruges til en hævnaktion. Vennerne bliver dog kun dømt for våben-besiddelsen og hidtil har 10 tilstået og er sammenlagt blevet idømt 21 et halvt års fængsel for deres roller i våben-anskaffelserne.

Ven til ofrene blev skudt en måned efter trippel-drabet

På fredag ventes en 11. også at tilstå, og derefter mangler fem af de i alt 16, der ifølge politiet var med til at skaffe sig våben, at komme for retten.

Ville hævne trippeldrab: Straffet med 20 års fængsel

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind