Annonce:
Annonce:

Tiltale: 14-årigs ben knust: Vanvidsbilist kørte tre gange for hurtigt

Dreng risikerer varige mén. Mistede ni cm. knogle i det ene ben

Den 14-årige dreng fik knust sine ben mellem bilen og den store sten. Privatfoto
Den 14-årige dreng fik knust sine ben mellem bilen og den store sten. Privatfoto
Annonce:
Følg Krimi

En 14-årig dreng fik sine ben knust mellem en løbsk VW Bora og en stor stenskulptur, da han stod foran Den Jyske Håndværkerskole i Hadsten den 20. februar i år. Nu afslører anklageskriftet mod den 23-årige fører af bilen, der er tiltalt for vanvidskørsel, at den 14-årige formentlig får varige mén af ulykken.

Han var indlagt på hospitalet i to måneder og har gennemgået adskillige operationer. Hans mistede ni centimeter knogle i sit venstre underben, hvor han fik et svært åbent knusningsbrud og svær hudlæsion. Han fik også et åbent skinnebensbrud og muskelskade i læggen på sit højre ben.

Annonce:

Kørte tre gange for hurtigt
Ifølge anklageskriftet kørte den 23-årige, som var 22 på ulykkesdagen, mindst 87 km/t på Ellemosevej, hvor han måtte køre 30 km/t. Det skete, da han kørte efter et par andre biler, som han forsøgte at indhente.

Torpederede tilfældig 14-årig: Derfor satte dommeren dem på fri fod

En af bilerne bremsede og begyndte at svinge til venstre ud for håndværkerskolen. Bag bilen lå en anden bil, som føreren af VW Boraen undveg venstre om, så han i stedet ramte den venstresvingende bil og kørte op på fortovet, hvor han ramte den 14-årige dreng, der stod og ventede ved skolen. Han fik benene i klemme mellem bilen og en granitsten.

En del elever fra Håndværkerskolen blev vidner til tragedien og gav den 14-årige førstehjælp. Ifølge anklageskriftet i sagen, så var drengen indlagt på hospital fra 20. fenruar til den 18. april 'med adskillige operationer, mange måneders sygdom og formentlig varigt mén til følge,' siger tiltalen.

Artiklen fortsætter under billedet

Ulykkesbilen kørte mindst 87 km/t, hvor der må køres 30 km/t. Privatfoto
Ulykkesbilen kørte mindst 87 km/t, hvor der må køres 30 km/t. Privatfoto
 

Annonce:

Den 23-årige, der nægter sig skyldig, er tiltalt for særligt hensynsløs kørsel og uagtsom legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder. Dertil kommer en byge af overtrædelser af færdselsloven.

Var frakendt kørekortet
Han var i forvejen frakendt førerretten i fire år efter en dom 1. februar 2016 for narko- og spirituskørsel. Men i juni 2016 kørte han igen, mens han var påvirket af kokain, lyder tiltalen. I oktober 2016 var han skyld i et materielt færdselsuheld i Spørring, hvor han overtrådte sin ubetingede vigepligt.

Fem gange i alt er han blevet taget i kørsel i frakendelsestiden, siger tiltalen. Det skete i to forskellige biler, som politiet kræver konfiskeret under retssagen.

Far til kvæstet 14-årig: Jeg håber, de får som fortjent

Efter ulykken anholdt politiet både føreren af ulykkesbilen og de to andre unge, der havde kørt ræs på Ellemosevej. Men retten i Randers løslod alle tre.

I grundlovsforhøret sagde ulykkesbilisten: – Jeg havde lyst til at dø, da jeg opdagede, jeg havde ramt en.

Annonce:

Efter ulykken blev han testet positiv for hash, men forklarede, at det var tre-fire uger siden, han havde røget hash. Han er da heller ikke blevet tiltalt for at have været påvirket af hash under ulykken.

Den 23-årige stilles for retten i Randers den 3. august, hvor anklagemyndigheden kræver ham idømt fængsel, en tillægsbøde og en ny frakendelse af førerretten.

Et vidne optog en video af ulykken, som ventes afspillet i retten.

Knuste 14-årigs ben: - Jeg havde lyst til at dø

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: