Tiltale: 16-årig sexmorder købte sexlegetøj

Dreng stjal kreditkort fra det 77-årige offer efter voldtægt og drab og købte sexlegetøj på nettet, lyder tiltalen

Den 77-årige lå død på sin seng, da hjemmehjælperen fandt hende. (Foto: Brian Rasmussen)
Den 77-årige lå død på sin seng, da hjemmehjælperen fandt hende. (Foto: Brian Rasmussen)

Efter sex-mordet på den 77-årige Else Johannesen i Lemvig i august sidste år brugte den formodede drabsmand, en 15-årig dreng, hendes stjålne Mastercard til at købe sexlegetøj på internettet for 6000 kr.

Det fremgår af anklageskriftet mod den i dag 16-årige dreng, der på mandag stilles for retten i Holstebro tiltalt for drab, voldtægt, tyveri og bedrageri.

En mentalundersøgelse har vist, at den 16-årige lider af svækkelse eller forstyrrelse af de psykiske funktioner, så i stedet for fængsel kræver statsadvokaten i Viborg, at drengen anbringes på en psykiatrisk afdeling i foreløbig fem år.

Ifølge politiet voldtog den 15-årige dreng den 77-årige Else Johannesen, inden han kvalte hende. (Privatfoto) Krimi Kammerater til drabssigtet 15-årig får krisehjælp

Den 16-årige nægter sig skyldig i drab og voldtægt, men erkendte i grundlovsforhøret efter anholdelsen, at han begik vold mod den svagelige kvinde.

Else Johannesen blev fundet død på sin seng om formiddagen lørdag den 2. august 2014, da hendes hjemmehjælper kom på besøg i lejligheden midt i Lemvig.

Hun blev kværket
Drabet skete, ifølge tiltalen om aftenen eller natten mellem fredag den 1. august og lørdag den 2. august. Politiet kan ikke fastslå gerningstidspunktet nærmere.

I lejligheden på Frederiksgade med den gode udsigt over Lemvigs bymidte blev 77-årige Else Johannesen kvalt og voldtaget. Terrassedøren stod lidt på klem hele året. (Foto: Mementofoto.dk) Krimi Drabsoffer døde i sit ønskehjem

Dødsårsagen var, ifølge tiltalen, traumatisk kvælning ved kværkning. Det betyder, at gerningsmanden har brugt sine hænder til at kvæle den 77-årige og at kværkningen har efterladt skader i halsen.

Statsadvokaten har også tiltalt den 16-årige for voldtægt under særligt skærpende omstændigheder ved at have tiltvunget sig samleje med den 77-årige ved at slå hende i hovedet og gribe hende om halsen.

Hun blev også udsat for andre seksuelle overgreb, lyder tiltalen.

Men statsadvokaten har også rejst såkaldte subsidiære tiltaler for voldtægtsforsøg, andet seksuelt forhold end samleje og usømmelig omgang med lig.

Foto: Brian Rasmussen Krimi Sigtet for drab og voldtægt: 15-årig fængslet i fire uger

Det skyldes blandt andet, at der er tvivl om, hvorvidt de seksuelle overgreb skete, mens den 77-årige var i live eller efter, at hun var død.

Stjal hendes pung
Da gerningsmanden forlod lejligheden tog han den 77-åriges pung med. Den indeholdt 500 kr., et Mastercard og personlige papirer.

Kreditkortet brugte den 16-årige, ifølge tiltalen, allerede samme nat til at købe sexlegetøj på nettet. Det første køb skete kl. 04.54, og han fortsatte med at misbruge kreditkortet til kl. 02.01 mandag den 4. august.

Han blev anholdt samme dag.

Fire gange blev der købt sexlegetøj med kreditkortet, lyder tiltalen for 'databedrageri'.

Første køb kl. 04.54 var for 1839 kr. hos sexshop.dk, næste kl. 05.14 for 886 kr. hos lovejoy.dk og igen kl. 05.20 for 2999 kr. hos sinful.dk. Den 4. august kl. 02.01 blev der købt for 400 kr. hos en datingside tilknyttet sitet cgxpay.com.

Det første køb var en plastic kvindekrop, der kaldes 'Pipedream Fuck Me Silly Sista', oplyste ejeren af sexshop.dk dengang til Ekstra Bladet, og det var drengens brug af det stjålne Mastercard på nettet, der førte politiet på sporet af ham.

Else Johannesen blev sidst set i live kl. 20.15 fredag den 1. august, hvor en veninde var på besøg.

Retten i Holstebro har afsat mandag og torsdag i den kommende uge til sagen.

Else Johannesen blev kvalt i tidsrummet mellem kl. 20.15 fredag aften og kl. 10.00 lørdag formiddag. (Foto: Brian Rasmussen) Krimi Far til drabssigtet 15-årig: Han er uskyldig

1 af 2 Den 16-årige, der er tiltalt for drabet, er sindssyg og skal anbringes på en psykiatrisk afdeling, hvis han kendes skyldig. (Privatfoto)
2 af 2 Den 77-årige lå død på sin seng, da hjemmehjælperen fandt hende. (Foto: Brian Rasmussen)