Tiltale: 19-årig kvinde dræbte uskyldig under vanvittig kapkørsel

En sort og en hvid Mercedes kørte om kap i Københavns centrum og blæste over for rødt lys

(Video: Kenneth Meyer)
Følg Krimi

Kapkørsel mellem en hvid og en sort Mercedes på Ågade i København kostede en 22-årig mand livet, da bilerne i høj fart kørte over for rødt lys, og den sorte Mercedes hamrede ind i siden på en Uber-bil, hvor den 22-årige var passager. Uber-chaufføren blev hårdt kvæstet.

Den hvide Mercedes flygtede efter ulykken, der skete den 14. januar klokken 03.45, mens tre unge i den forulykkede sorte Mercedes blev anholdt.

Nu er den formodede fører af den sorte Mercedes, en 19-årig kvinde, tiltalt for uagtsomt manddrab og legemsbeskadigelse, for at have bragt andres liv og førlighed i fare og for en stribe overtrædelser af færdselsloven.

Hun havde ikke noget kørekort, og har siddet varetægtsfængslet siden ulykken.

Retssagen mod den 19-årige starter torsdag i Københavns Byret, hvor dommen ventes den 6. juni. Den unge kvinde nægter sig skyldig.

Kørte alt for stærkt
Politiet har også fundet føreren af den hvide Mercedes, som nu er tiltalt for vanvidskørsel. Han kommer for retten senere i en særskilt retssag.

Vidne: To biler kørte om kap og over for rødt lys lige inden dødsulykken

Anklageskriftet mod den 19-årige kvinde afslører, at de to Mercedes-biler lå og kørte om kap på Ågade ud af byen, og at begge kørte over for rødt lys i krydset Ågade og Bülowsvej. Kapkørslen fortsatte til krydset Ågade og Jagtvej, hvor den 19-årige, ifølge tiltalen, også kørte over for rødt lys.

Det skete med mindst 76 km/t, hvor fartgrænsen er 50 km/t.

artiklen fortsætter under billedet

I sekunderne inden ulykken kørte den mørke Mercedes om kap med en hvid Mercedes, fortalte et vidne til Ekstra Bladet. Det bekræftes nu af anklageskriftet. Foto: Kenneth Meyer.
I sekunderne inden ulykken kørte den mørke Mercedes om kap med en hvid Mercedes, fortalte et vidne til Ekstra Bladet. Det bekræftes nu af anklageskriftet. Foto: Kenneth Meyer.
 

En grå Citroén C3 kørte ad Jagtvej og kørte ind i krydset for grønt lys, da den blev påkørt af den tunge Mercedes. Den 22-årige passager blev dræbt på stedet, mens føreren pådrog sig kraniebrud, brud på bækkenet og venstre arm samt flere brud på venstre ben.

Den 19-årige havde sin 24-årige kæreste og en 18-årig veninde med i den sorte Mercedes, og hun er tiltalt for også at have bragt deres liv og førlighed i fare ved sin vanvidskørsel.

Stefan bor tæt på dødsulykkested: Der bliver kørt ræs

Ifølge en 54-årig taxichauffør, der blev vidne til ulykken og som Ekstra Bladet dengang talte med, var der foruden føreren tre unge piger i den hvide Mercedes. Føreren kørte ind til siden, satte pigerne af, og stak af. Alle de implicerede unge har indvandrer-baggrund.

- Det her går galt
Taxichaufføren holdt for rødt lys i inderste vognbane i krydset Åboulevard/Ågade og Brohusgade med en kunde i bilen, da en hvid og en mørk Mercedes trak op på siden af taxien og kørte ud i krydset for rødt lys.

- Den hvide Mercedes kørte først ud i krydset, og den mørke Mercedes trak efter. Der var rent rødt lys, og bilerne kørte rigtigt stærkt. Jeg vil gætte på mindst 120 km/t, sagde taxichaufføren til Ekstra Bladet.

Ung kvinde fængslet efter dødsulykke: Nu ved politiet, hvem der kørte bilen

- De kørte til, og jeg sagde til min kunde, det her går galt. Det gjorde det så også, sagde han.

Efter ulykken var det uklart, hvem af de tre unge i den sorte Mercedes, der havde kørt bilen, og alle tre fik anholdelsen opretholdt i tre døgn. Men politiet fandt ud af, at den 19-årige kvinde var fører i ulykkes-øjeblikket, og de to andre blev løsladt.

Kun et døgn før ulykken havde politiet standset den 19-årige kvinde i en bil på Roskildevej i Albertslund, hvor hun også kørte uden førerret, lyder anklageskriftet.

22-årig passager i Uber-taxi dræbt: Vanvidsbilist kørte over for rødt lys

Under retssagen vil den kvæstede Uber-chauffør og dødsboet efter hans 22-årige passager nedlægge påstand om erstatning.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind