Tiltale: 23-årig drak syv øl, inden han kørte kvinde ihjel

En 23-årig mand står netop nu tiltalt ved Retten i Næstved for i beruset tilstand at have kørt så hensynsløst, at det kostede en 67-årig kvinde livet

En 23-årig mand står netop nu tiltalt ved Retten i Næstved for i beruset tilstand at have kørt så hensynsløst, at det kostede en 67-årig kvinde livet. (Privatfoto)
En 23-årig mand står netop nu tiltalt ved Retten i Næstved for i beruset tilstand at have kørt så hensynsløst, at det kostede en 67-årig kvinde livet. (Privatfoto)
Følg Krimi

Retten i Næstved (Ekstra Bladet): Den 23-årige mand, der står tiltalt for at have kørt en 67-årige kvinde ihjel 13. juni, har erkendt, at han drak seks-syv øl i løbet af eftermiddagen, inden han satte sig bag rattet i sin varebil. En sort Seat Altea.

Han fik fri fra sit job klokken 11.30, og i tidsrummet mellem klokken 12.00 og 20.30 drak han de seks-syv almindelige øl hos en kammerat, hvorefter han besluttede sig for at køre hen til en anden kammerat i sin sorte Seat Altea.

På vej derhen foretog han ifølge anklageren flere hasarderede overhalinger med op mod 157 kilometer i timen. Selv mener han dog ikke, at hans hastighed oversteg 140 kilometer i timen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er han kendt af politiet i forvejen for at køre for stærkt. Desuden er det kommet frem i retten, at manden i 2012 blev idømt 60 dages betinget fængsel for en ukendt lovovertrædelse.

Han nægter at have indtaget stoffer i forbindelse med ulykken og oplyser, at han ikke har haft problemer med stoffer siden 2012.

Tiltale: Spritbilist dræbte 67-årig i vanvidskørsel

Bilen brød i brand
Den 23-årige er mødt i retten klædt i hvide Nike Air-sko, Levi's jeans og en grå sweatshirt. Han virker umiddelbart berørt, når ulykkens detaljer bliver gengivet.

Hans ifølge anklageren hensynsløse kørsel kostede en 67-årig kvinde livet. Hun var i gang med at krydse landevejen i sin røde Suzuki Alto, da han kom susende og ramte bagenden på den røde bil, der umiddelbart efter brød i brand.

På daværende tidspunkt var kvinden imidlertid blevet slynget ud af bilen, fordi døren ind til førersædet blev revet af. Hun døde på stedet i forbindelse med det voldsomme sammenstød.

Bilinspektøren, der vidnede i retten, fastslår, at hans beregninger vurderer den tiltaltes bil til at have haft en hastighed på 147 kilometer i timen, da han ramte den 67-årige kvinde.

Den 23-årige mand, der bor hos sine forældre i nærheden af ulykkesstedet, erkender at have kørt for stærkt. Han nægter til gengæld at have overtrådt straffelovens paragraf 241 og 252, der omfatter uagtsomt manddrab og hensynsløs opførsel til fare for andres liv eller førlighed.

I stedet mener han og hans forsvarer, at den dræbte kvinde undlod at overholde sin ubetingede vigepligt.

Nåede ikke at bremse
Han nægter desuden også at have forceret fuldt optrukne striber i forbindelse med overhalingen. En påstand, der dog modsiges af et 28-årigt vidne, der sekunder før ulykken blev overhalet af den den tiltalte.

Både den tiltalte og vidnet oplyser, at tiltalte bremsede hårdt op, da han fik øje på den røde bil, men det var for sent til, at han kunne nå at undvige den 67-årige kvinde.

Vidnet oplyser desuden, at kvinden i den røde bil sagtens kunne have krydset vejen, hvis ikke den tiltalte havde kørt så meget for hurtigt, som tilfældet var.

Anklageren har endnu ikke oplyst omfanget af den tiltalte promille, men han har bekræftet, at promillen bliver fremført for retten senere på dagen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale