Tiltale: Advokat bag falsk bevis, der skulle frifinde to mordere

Advokat nægter at have sendt postkort, der angiveligt var fra den myrdede storsvindler Henrik Haugberg Madsen. Postkortet skulle få de mord-dømte frifundet, mener politiet

Bo Madsen (t.v.) afsoner 13 års fængsel, mens Claus Stokholm Larsen (t.h.) fik 15 års fængsel for mordet på Henrik Haugberg Madsen.(Foto: Per Rasmussen)
Bo Madsen (t.v.) afsoner 13 års fængsel, mens Claus Stokholm Larsen (t.h.) fik 15 års fængsel for mordet på Henrik Haugberg Madsen.(Foto: Per Rasmussen)

En advokat og hans kæreste risikerer at ende i fængsel, hvis retten i Næstved ellers finder dem skyldige i i at have fabrikeret et falsk bevis, der skulle få to drabs-dømte frifundet i en opsigtsvækkende mordsag.

Liget af den 40-årige stor-bedrager Henrik Haugberg Madsen er aldrig fundet, efter at han i november 2010 blev skudt i et feriehus på Enø, hvorefter liget blev parteret og skaffet af vejen.

Hans tidligere ægtefælle Bo Madsen, 45, og den tidligere narko-dømte Claus Stokholm Larsen, 50, afsoner nu 13 og 15 års fængsel for mordet, efter at Østre Landsret nedsatte straffene fra byretten på 14 og 19 års fængsel.

Det var, mens ankesagen kørte i landsretten, at advokaten sammen med sin kæreste angiveligt fabrikerede det bevis, som skulle vildlede politiet og domstolene til at tro, at Henrik Haugberg Madsen stadig var i live, og at Bo Madsen og Claus Stokholm Larsen dermed var uskyldige.

Bøssegangster-dramaet: Den perfekte forbrydelse eller pure opspind

Beviset var et postkort sendt fra Saint Paul de Vence i Sydfrankrig i maj 2013 til Bo Madsen i Vestre Fængsel med Henrik Haugberg Madsens forfalskede underskrift.

- Jeg sender penge
'Lige en hilsen fra St. Paul de Vence, hvor jeg bor engang imellem, når jeg ikke er i Spanien,' stod der.

Derefter bad 'Henrik Haugberg Madsen' om, at Bo Madsen sendte oplysninger om en bankkonto, så han kunne få overført 500.000 euro, som Henrik Haugberg Madsen angiveligt skyldte ham.

Men politiet afslørede, at postkortet var falsk, og det fik ingen indflydelse på nævningesagen i Østre Landsret.

Advokaten og hans kæreste nægter sig skyldige. Advokaten har tidligere forklaret under et retsmøde, at han så postkortet og havde det i hånden på en café i Frankrig, hvor han sad sammen med sin kæreste, en veninde og to-tre mænd, der alle kendte Bo Madsen og Henrik Haugberg Madsen.

Postkortet fremstod som om, det var skrevet af Henrik Haugberg Madsen, forklarede advokaten.

Tog foto af postkortet
Advokaten tog et foto af postkortet, fordi han syntes, det var sjovt, men han  troede aldrig, det ville blive sendt.

Politiet fandt billedet af postkortet uden frimærke på i advokatens telefon.

Advokaten tror, postkortet blev efterladt på bordet, og at personalet på cafeen i venlighed sendte det. Han havde ikke set, at hans kæreste skulle have sat frimærke på postkortet. Hun har tidligere forklaret, at hun ikke husker at have set postkortet eller sat frimærke på det. Men hendes dna skal være fundet på postkortet.

På cafeen i Frankrig snakkede de alle om, at dommen i mordsagen var en skandale, der ikke tidligere var set i dansk retshistorie. Den nu tiltalte advokat mener da også, at Henrik Haugberg Madsen slet ikke er død, men så udspekuleret, at han er flyttet til udlandet og har fået en ny identitet.

Advokaten har tidligere sagt, at sagen mod ham kun er rejst, fordi han har udtalt sig kritisk om politiet og efterforskningen.

Så faldt hammeren

Ifølge anklageskriftet var advokaten og hans kæreste også lidt for tæt på de to drabsdømte og havde ulovlige kontakter med dem.

Gav ham et Rolex-ur
Under den første nævningesag ved retten i Næstved, hvor advokaten var indkaldt som vidne, tog advokaten ulovligt kontakt med Claus Stokholm Larsen i en pause, snakkede med ham og forærede ham et ur, lyder tiltalen.

Claus Stokholm Larsen var som varetægtsfængslet underlagt brev- og besøgskontrol, og derfor måtte advokaten ikke kontakte ham uden tilladelse.

Advokaten har tidligere forklaret om episoden, at han gav Claus Stokholm Larsen en kopi af et Rolex-ur, da Larsen ledsaget af to betjente gik forbi på gangen, og han spurgte advokaten, om han ikke kunne undvære et Rolex til en fattig mand.

Advokatens kæreste er endvidere tiltalt for, at hun gennem knapt to måneder ulovligt holdt kontakt med Bo Madsen i Vestre Fængsel ved adskillige gange at ringe til ham på en indsmuglet mobiltelefon.

Under retssagen mod advokaten og hans kæreste, der starter den 16. marts ved retten i Næstved, kræver statsadvokaten, at advokaten frakendes retten til at drive advokatvirksomhed 'indtil videre'.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra advokaten til statsadvokatens tiltale mod ham.

Liget er aldrig fundet: To mænd er skyldige i drab