Tiltale: Bedøvede og voldtog 17-årig i sommerhus på Falster

17-årig pige fik stærk psykose-medicin i sine drinks, lyder tiltalen

Drugrapen af den 17-årige skete ifølge tiltalen i et sommerhus i Marielyst på Falster.
Drugrapen af den 17-årige skete ifølge tiltalen i et sommerhus i Marielyst på Falster.

Et tilfældigt møde på et værtshus i Marielyst på Falster endte i en voldtægt, hvor en 17-årig pige blev bedøvet med psykose-medicin og voldtaget i et sommerhus.

Det mener anklagemyndigheden ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi, der har tiltalt en mand fra Østerbro i København for drugrape.

Han stilles torsdag for retten i Nykøbing Falster. Han nægter sig skyldig.

Retskemiske undersøgelser af pigens hår har afsløret, at hun blev bedøvet med medicinen Quetiapin, der er et middel mod psykoser som skizofreni, mani og depression. Den tiltalte skal have haft recept på midlet, erfarer Ekstra Bladet.

Voldtægten skete om aftenen/natten mellem den 8. og 9. august sidste år. Pigen havde mødt manden på et lokalt værtshus og gik med til hans sommerhus på Marielyst.

Blandede medicin i drinks
Ifølge tiltalen serverede han flere drinks for den 17-årige, der var blandet op med Quetiapin, der virker beroligende.

Den 17-årige blev først utilpas og derefter faldt hun i søvn. Hun har forklaret politiet, at hun vågnede om natten, mens manden havde samleje med hende mod hendes vilje.

Voldtægten blev anmeldt cirka halvandet døgn senere, men politiet havde problemer med at finde sommerhuset, hvor voldtægten skete. Det lykkedes dog til sidst, og den formodede gerningsmand blev anholdt i København.

Han har dog ikke siddet varetægtsfængslet under sagen.

Kan spores i håret
Hår, som er velholdt og uklippet, fungerer som en slags kemisk kalender, hvor retskemikere kan undersøge, hvilken medicin eller hvilke stoffer en person har indtaget.

Stofferne føres til hår-rødderne med blodet, og som håret vokser, vil de kemiske spor sætte sig i hårstrået.

De fleste typer medicin sætter sig i håret, men hvor tydeligt det er, kommer an på hvor store doser, der er indtaget.

Indtag af medicin kan i visse tilfælde spores flere år tilbage i håret. De retskemiske undersøgelser tager en-to måneder.