Tiltale: Dennis forgiftede sin kæreste med insulin

Statsadvokaten kræver forvaring til den tidligere dømte Dennis Mark Knudsen for drabet på hans 33-årige kæreste

Dennis Mark Knudsen risikerer at blive idømt forvaring på ubestemt tid for drabet på kæresten. (Foto: Jakob Jørgensen)
Dennis Mark Knudsen risikerer at blive idømt forvaring på ubestemt tid for drabet på kæresten. (Foto: Jakob Jørgensen)
Følg Krimi

Da Dennis Mark Knudsen, 26, tilstod drabet på sin 33-årige kæreste i Svendborg fortalte han kun, at han stak hende i halsen og brystet med en steakkniv og pressede en pude mod hendes ansigt.

Men nu mener statsadvokat Jan Reckendorff, at drabet på den 33-årige mor til to, som var gravid i cirka 12 uge med Dennis Mark Knudsens barn, var planlagt gennem længere tid.

Den 33-årige var diabetiker, og hun fik insulin gennem maveskindet med en insulinpumpe og gennem 10 dage forsøgte Dennis Mark Knudsen - ifølge tiltalen - at forgifte hende ved at manipulere med insulinpumpen, så hun fik alt for høje doser af insulin.

Da den 33-årige blev dræbt den 7. juni sidste år gav Dennis Mark Knudsen kæresten adskillige indsprøjtninger med insulin, mens hun sov om natten, og fyldte hendes glykogen-pen med insulin, så hun uvidende om morgenen kom til at give sig selv en overdosis insulin.

Gik i insulinchok
Hun fik et insulinchok og derefter stak Dennis Mark Knudsen, ifølge anklageskriftet, kæresten tre gange med en steakkniv i halsregionen og brystet og pressede en pude mod hendes ansigt.

Drabet skete, mens den 33-åriges to børn sov i et værelse ved siden af.

Klokken 10.24 sendte Dennis Mark Knudsen en mail til Ekstra Bladets journalist Marie Nørgaard, hvor han tilstod drabet: 'Fuck fuck, nu har jeg slået min kæreste ihjel, som jeg elsker over alt på jorden. Fuck! Det kunne være undgået!, skrev han.

Skal jeg dræbe, før jeg kan få hjælp?

Straks efter mailen til Ekstra Bladet ringede Dennis Mark Knudsen til advokat Michael Juul Eriksen og bedt ham om at forsvare sig i en drabssag. Da advokaten blev klar over, at den 33-åriges to børn, en dreng på fem og en pige på syv, var i lejligheden med deres døde mor, slog advokaten alarm til politiet, som anholdt Dennis Mark Knudsen foran lejligheden i Svendborg, hvor han stod klar med en pakket kuffert.

Farlig: Kræver forvaring
Efter en mentalundersøgelse er Dennis Mark Knudsen fundet så farlig, at der er høj risiko for, at han igen kan begå personfarlig kriminalitet. Derfor kræver statsadvokat Jan Reckendorff den 26-årige idømt forvaring på ubestemt tid under den kommende retssag.

En dom til forvaring betyder, at han kun kan løslades efter godkendelse fra en domstol, og det sker kun, hvis hans farlighed er aftaget. Forvaringsdømte sidder i snit godt 12 år i fængsel, før de løslades.

Hvis Dennis Mark Knudsen i stedet bliver idømt en almindelig tidsbestemt fængselsstraf, vil han - hvis han altså findes skyldig - efter retspraksis få 12 års fængsel. Men ved normal prøveløsladelse efter afsoning af totredjedele af straffen betyder dette reelt otte år bag tremmer.

Dennis Mark Knudsen er tidligere dømt for narko, vold og røveri, og allerede i 2010 anbefalede retslægerne, at han efter et røveri blev idømt forvaring. Han fik i stedet en fængselsdom på et år og ni måneder.

Han har afsonet en narkodom i Thailand og fængselsopholdet der har ført til, at Dennis Mark Knudsen lider af PTSD, Post Traumatisk Stress Syndrom.

Forsvarer: Drabet kunne være undgået
Forsvarer for Dennis Mark Knudsen, advokat Ulrik Sjølin, siger, at anklagemyndigheden skyder langt over målet med kravet om forvaring, og at han vil gå efter en tidsbestemt dom, fordi der er formildende omstændigheder:

- Det er en dybt tragisk sag for alle parter. Aldrig har jeg oplevet en sag, hvor en mand har forsøgt at få hjælp så mange steder - og har fået afslag. Det er et drab, som kunne være undgået, siger Ulrik Sjølin.

Dennis dræbte sin gravide kæreste med steakkniv

Det var under obduktionen af den 33-årige, at politiet fik mistanke om, at der var manipuleret med hendes insulinpumpe. Det forklarede Dennis Mark Knudsen også selv til politiet.

- Vi fandt ud af, at hun havde denne insulinpumpe og på Diabetesklinikken på Odense Universitets Hospital kunne data fra pumpen aflæses, så man grafisk kunne se, hvad hun havde fået af insulin i tiden op til drabet, forklarer vicepolitiinspektør Henrik Justesen, Fyns politi, til Ekstra Bladet.

Skruede op for insulinen
Efter obduktionen er der også udført kemiske analyser omkring insulin-koncentrationen i den 33-åriges blod.

Mordet der kunne have været undgået

I tiden op til drabet skruede Dennis Mark Knudsen op for insulinen, så der var risiko for, at hans 33-årige kæreste gik i insulinchok, lyder anklageskriftet.

Mellem den 28. maj og 2. juni sidste år ændrede han indstillingerne på insulinpumpen fra 15 enheder til 90 enheder, så hun fik en overdosis, og han injicerede også selv kæresten med den fejlindstillede insulinpumpe, så der var risiko for, at hun gik i insulinchok.

Mor til knivdræbt: Hun levede og åndede for sine børn

Mellem den 2. juni og 4. juni ændrede han igen på kærestens insulinpumpe og indstillede den fra 15 enheder til 45 enheder.

Men den 33-årige gik ikke i insulinchok og mistede bevidstheden, så mellem klokken 01.18 og 08.55 den 7. juni gik han - ifølge tiltalen - mere håndfast til værks. Han gav kæresten 'adskillige' injektioner med insulin og fyldte insulin på en glykogen-pen, så kæresten, da hun vågnede, gav sig selv en overdosis.

Herefter gik hun i insulinchok, og Dennis Mark Knudsen gav hende så tre knivstik og pressede en pude mod hendes ansigt.

Ud over insulinforgiftningerne og drabet er den 26-årige blevet tiltalt for et underslæb, som han skal have begået i 2012, da han var souschef hos Fakta i Virum, hvor han tilegnede sig 21.000 kr. fra et pengeskab og 105.800 kr., som han havde bestilt i byttepenge til forretningen.

Advokat: Sådan tilstod Dennis drabet

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+