Tiltale: Fængselsbetjente slået ned af bandemedlem i Storstrøms Fængsel

Politiet er klar med første tiltale efter tre LTF-overfald på fængselsbetjente siden april

Det nye fængsel på Falster rummer en del bandemedlemmer, blandt andre fra  LTF. I april blev fængselsbetjente overfaldet to gange af bandefolk. Foto: Per Rasmussen
Det nye fængsel på Falster rummer en del bandemedlemmer, blandt andre fra LTF. I april blev fængselsbetjente overfaldet to gange af bandefolk. Foto: Per Rasmussen
Følg Krimi

Efter tre grove overfald på fængselsbetjente i Storstrøms Fængsel og Vestre Fængsel, der blev begået af fanger med relation til LTF-banden, er politiet nu klar med den første tiltale for vold og skældsord mod fængselsbetjente i det nye fængsel på Falster, hvor mange bandemedlemmer afsoner.

En 22-årig indsat, som efter overfaldet er flyttet til Vestre Fængsel, er tiltalt for at have overfaldet to fængselsbetjente med knytnæveslag den 20. april cirka kl. 16 på gangen ud for celle 508 på afdeling E2. Han nægter sig skyldig. Den 22-årige kommer for retten i Nykøbing Falster på onsdag.

Bandefolks nye våben mod fængselsbetjente: En sok med dåsetun

Ifølge tiltalen slog han først en fængselsbetjent en gang i ansigtet med knyttet hånd, og derefter slog han betjentens kollega fem gange i ansigtet med knytnæveslag, blandt andet mens han blev holdt fast mod gulvet.

En tredje betjent kom kollegerne til hjælp, og den 22-årige råbte skældsord efter dem som ’ludere’ og ’bøsserøve’. Anklagemyndigheden kræver nu den 22-årige idømt en ny fængselsstraf.

Tundåser i sokker
Ifølge Fængselsforbundet forsøger LTF-banden at markere sin magt i fængslerne ved at overfalde og true fængselsbetjente.

Overfaldet den 20. april skete fem dage efter, at en anden LTF´er havde overfaldet en fængselsbetjent i Storstrøms Fængsel med en dåse tun gemt i en sok. Betjenten blev kørt på skadestuen stærkt forslået.

Den 8. juni blev en fængselsbetjent overfaldet i Vestre Fængsel og slået ned bagfra med en dåse tun i en sok. LTF-fangen havde været i bad og skjulte slagvåbnet i sine bukser. Betjenten blev ramt af to hårde slag i baghovedet.

– Vi har set samme mønster før, hvor LTF står bag overfald på fængselsbetjente. Det ligner rene afstraffelses-aktioner mod os som gruppe eller mod de konkrete personer, sagde formand for Fængselsforbundet Kim Østerbye efter det seneste overfald. Han opfordrer til nul-tolerance overfor bandemedlemmer i fængslerne.

Formanden mener også, at det nu skal overvejes, om bandemedlemmer fortsat skal kunne købe konserves i fængslernes kiosker, når dåserne bliver brugt som våben mod fængselsbetjentene.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag