Tiltale: HA-lærlinge skød offer ni gange på åben gade

I alt tre mænd tiltalt for drabsforsøg på åben gade i Værløse: Skød offer i testikler og tinding

Optagelser fra området. Video: Kenneth Meyer

RETTEN I LYNGBY (Ekstra Bladet): Med mindst et skud gennem hjernen, op mod 8 skud i mave, underliv og over en måned i kunstigt koma, er det næsten mirakuløst, at en ung mand overhovedet overlevede, da han blev skudt ned på åben gade sidste år.

Ikke desto mindre skal han om nogle uger selv forklare, hvordan han oplevede det likvideringsforsøg, hvor tre mænd i dag står tiltalt for at stå bag.

Her til morgen indledte Retten i Lyngby nemlig nævningesagen mod tre mænd - heriblandt en 27-årig og en 28-årig mand - to rockerhvalpe, der kæmper for at opnå fuldgyldigt medlemskab hos Hells Angels.

De står tiltalt for den 3. marts sidste år at have planlagt og forsøgt at dræbe en 26-årig mand, som de havde sat i stævne tidligt på aftenen.

Her blev den 26-årige mand ifølge anklageskriftet lokket i baghold og ud på adressen Vesterbo Vænge, Læssevej og Kirke Værløsevej i Værløse, hvor han blev skudt midt på gaden og efterladt i rabatten. 

Den 26-årige blev skudt på åben gade i Værløse. Foto: Kenneth Meyer Krimi Tre tiltalt for drabsforsøg: 26-årig skudt i hovedet

Blev lokket i baghold
Under dagens forelæggelse i retten afslørede anklager Margit Wegge blandt andet de mange skader, som den 26-årige siden har lidt under, da gerningsmændene affyrede op mod mindst ni skud i offerets hoved, underliv og mave med en 9 mm. pistol.

Offeret, der blandt andet fik knust lårbenet, blev skudt i bugen, i hoften, gennem tyndtarmen, i testiklerne og i tindingen, lå i koma i over en måned og kunne først afhøres af politiet i juli - over tre måneder senere.

Mens de to prøvemedlemmer i rockerklubben, står tiltalt for i forening at have trykket på aftrækkeren, står en tredje - en 22-årig mand - tiltalt for at have medvirket til drabet ved at være ham, der har lokket offeret til stedet.

Ifølge sin forsvarer Karoline Normann har han dog ingen tilknytning til de to HA-elever, og anklageren understregede samtidig, at man ikke mener, at den 22-årige er den, der har trykket på aftrækkeren.

Efterlyst af Interpol
Forskellige spor og vidneudsagn fra gerningsstedet førte i sin tid politiet på sporet af de tre tiltalte.

En uge efter drabsforsøget blev den dengang 21-årige mand anholdt og sigtet for drabsforsøg. Han blev dog løsladt allerede efter en måneds varetægtsfængsling og har været på fri fod siden.

De to rocker-hvalpe blev imidlertid efterlyst af Interpol, fordi politiet mente, at de var flygtet til udlandet. Men efter knap halvanden måned førte yderligere spor til deres opholdssted - et hus i Havdrup ved Roskilde - hvor de blandt andet boede med et AK81-medlem, og blev anholdt og sigtet for drabsforsøget.

Vidner så gerningsmænd
Alle tre tiltalte nægter sig imidlertid skyldige i likvideringsforsøget, som straks fik telefonerne til at gløde hos politiet fra vidner, der enten hørte eller så flere mænd skyde løs på gaden og forsvinde i en sort bil.

Anklageren selv erkendte da også under forelæggelsen, at der er tale om en såkaldt 'indicie-sag', da efterforskningen hverken har ført til dna-beviser eller andre tekniske spor, der kan fælde de tiltalte.

Netop nu sidder den første af de tiltalte i vidnestolen i retten, hvor ekstra politibevogtning er tilkaldt grundet sagens karakter. Retssagen fortsætter de kommende uger med endelig dom i slutningen af juni.