Tiltale: Hjemmerøver truede offers børn

Anklager kræver forvaring på ubestemt tid til 32-årig, der flygtede under varetægtsfængslingen

- Hvis du anmelder det til politiet, vil der ske noget frygteligt med dine børn!

Sådan truede en brutal hjemmerøver, ifølge tiltalen, en kvinde i Fredericia, mens han tog fotos af hendes søns pas, hendes pas og affotograferede et billede af hendes børn.

Kort før havde han grebet kvinden i hendes hår og tvunget hende ned på en sofa, hvor han greb fat i hendes arm, lagde kvindens hånd ned på et bord og holdt en kniv mod hånden, mens han sagde:

- Hvilken finger skal jeg tage først?

Fyns politi mener, at den 32-årige tiltalte, der er af anden etnisk herkomst, er så farlig, at han skal dømmes til forvaring på ubestemt tid. Det fremgår af anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

Mens han sad varetægtsfængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling i Vejle i august sidste år, stak han af gennem et åbent vindue i afdelingens fittnesrum.

Politiet betegnede ham som farlig, og advarede befolkningen mod at tage kontakt til ham, og han blev først anholdt knapt en måned senere i Esbjerg.

I dag blev den 32-årige stillet for et nævningeting ved retten i Svendborg, hvor han foruden hjemmerøveriet er tiltalt for brandstiftelse i en lejlighed i Nyborg, for besiddelse af et oversavet haglgevær, vidnetrusler, vold, tyveri og hæleri.

I retten erkendte han, ifølge fyens.dk, brandstiftelsen i en lejlighed på F. E. Cronesvej i Nyborg. Retssagen fortsætter tre dage endnu.

- Du har penge. Jeg skal have dem
Hjemmerøveriet i Fredericia skete den 7. maj sidste år ved 06-tiden, hvor han trængte ind i kvindens lejlighed ved at true hende med en kniv. Han sagde:

- Du har nogle penge. Jeg skal have dem, og flygtede med 17.000 kr. en guldopsats og et guldæg.

To dage seere trængte han ifølge tiltalen ind i lejligheden i Nyborg, hvor han stak ild til en bunke tøj i soveværelset med et nødblus, så der skete en del brandskader på lejligheden og indboet. I lejligheden stjal han samtidigt et pas, fotos, en lædertaske, smykker, et simkort og lejlighedens persienner.

Den 18. maj var den 32-årige igen i Fredericia, hvor ham var i besiddelse af et oversavet haglgevær.

I tiltalen mod den 32-årige indgår også et overfald den 6. april sidste år i Vejle, hvor han sammen med en ukendt medgerningsmand skal have overfaldet en mand, der blev slået i hovedet og på kroppen med knyttet hånd, hvorefter gerningsmændene slog ham med et værktøj og en sten og sparkede ham i hovedet og på kroppen.

Retslægerne har bedømt den 32-årige som så farlig, at en dom til forvaring er nødvendig for at afværge nye forbrydelser.