Tiltale: Kommunalt ansat stjal NemID

Ansat i Borgerservice risikerer fængsel. Tiltalt for at stjæle borgers identitet via NemID

En medarbejder i Borgerservice i Ballerup Kommune er tiltalt i en usædvanlig sag om identitets-tyveri, hvor en borger i kommunen fik stjålet sit NemID, nøglekort og cpr-nummer, der antagelig skulle bruges til økonomisk kriminalitet.

Den 28-årige kvindelige medarbejder stilles tirsdag for retten i Glostrup, hvor hun er tiltalt for overtrædelse af sin tavshedspligt og embedsmisbrug. Hun nægter sig skyldig.

Statsadvokaten i København ser så alvorligt på sagen, at der er nedlagt påstand om fængselsstraf til den 28-årige kvinde.

Det var den berørte borger, som anmeldte sagen til politiet, da han blev klar over, at der var blevet fusket med hans NemID.

Efterforskningen viste, at hans NemID var blevet nulstillet og reaktiveret hos Borgerservice på Rådhuset i Centrumgaden i Ballerup. Det var sket den 7. marts 2013 klokken 10.30 i forbindelse med udstedelsen af en digital signatur til borgeren.

Ukendt person fik oplysningerne
Cirka halvanden time senere videregav den 28-årige, ifølge tiltalen, borgerens nøglekort, hans adgangskode til NemID og hans bopælsattest med cpr-nummer til en person, som politiet ikke har været i stand til at identificere.

Den ukendte person fik oplysningerne overdraget i Centrumgaden i Ballerup, siger tiltalen.

Statsadvokaten mener, at den kommunalt ansatte medvirkede til identitetstyveri, der skulle bruges til økonomisk kriminalitet, som imidlertid ikke blev gennemført.

Den 28-årige kvinde er tiltalt for under 'særligt skærpende omstændigheder', at have videregivet fortrolige oplysninger og misbrugt sin stilling.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ballerup Kommune.