Tiltale: Kvalte sin storebror under slagsmål

En strid mellem to brødre, der endte med at koste den ene livet, oprulles i drabssag i Retten i Hjørring

(Foto: Rene Schütze)
(Foto: Rene Schütze)

Nogle ugers stridigheder mellem to brødre i en nordjysk landsby udviklede sig en aften i november sidste år til et korporligt slagsmål i deres fælles hjem. Slagsmålet var så voldsomt, at det endte med at koste storebroren livet.

Lillebroren er blevet tiltalt for drab, og tirsdag indledes sagen mod ham i Retten i Hjørring, der i næste uge fælder dom i sagen. I retten får de tre dommere og seks nævninger for første gang et indblik i, hvad der gik galt mellem de to brødre.

Ifølge anklageskriftet døde den 57-årige storebror af kvælning, fordi han havde halsen stoppet af kartofler, samtidig med at der blev taget kvælertag på ham. Desuden bar han mærker efter slag mod både hals og hoved.

Død efter halsgreb og kartofler i munden - lillebror fængslet

Han faldt livløs om efter slagsmålet, men blev genoplivet på Aalborg Universitetshospital. Her lykkedes det dog ikke lægerne at redde hans liv, og han døde tidligt næste morgen af sine kvæstelser.

Det var den nu 55-årige lillebror selv, der om aftenen efter slagsmålet slog alarm og fortalte, at brødrene havde været oppe at slås, og at hans storebror var faldet livløs om.

Lillebroren blev allerede om aftenen anholdt og sigtet af anklagemyndigheden for grov vold. Det blev efter brorens død dagen efter ændret til drab eller vold med døden til følge, men han nægter sig skyldig i begge dele.

I anklageskriftet kræves han dømt for drab. Det er en anklage, der som udgangspunkt straffes med 12 års fængsel, siger anklager Susanne Hansen fra Nordjyllands Politi til Ritzau.

I løbet af de fire dage, som retten har sat af til at behandle sagen, vil der blandt andre blive afhørt familiemedlemmer til de to brødre og venner til storebroren.

Vidnerne skal belyse forholdet mellem de to brødre, der har boet sammen i landsbyen mellem Saltum og Løkken i seks år.

En nabo har tidligere oplyst til TV2 Nord, at tonen mellem dem godt kunne være hård, men at han aldrig har set dem være voldelige.

Han har dog også oplyst, at de i et par uger havde haft nogle uoverensstemmelser, og det var måske dem, der eksploderede den aften i november, da de havde fået noget at drikke.