Tiltale: Mand på stoffer begik drab med motorcykel

Der er nu rejst tiltale i sag mod unge mænd, der anklages for drab og drabsforsøg med motocrossmotorcykel.

Med en motorcykel som våben angreb to unge mænd tidligere på året to mænd i 40'erne i den østjyske by Havndal ved Randers.

Sådan beskriver Statsadvokaten i Viborg i hvert fald den forbrydelse, som mændene på henholdsvis 24 og 25 år nu er tiltalt for at stå bag. Anklagen lyder på drab og drabsforsøg.

Overfaldet endte med, at en 40-årig mand blev dræbt, mens en anden mand på 44 år blev efterladt blødende på vejen.

Episoden fandt sted 27. maj omkring klokken 00.25 i den lille østjyske by. Flere gange skal de tiltalte have påkørt deres ofre med motocrossmotorcyklen. Af anklageskriftet fremgår det, at det for den 24-åriges vedkommende skete i en rus af stoffer.

Da de forurettede væltede omkuld på vejen, kørte de tiltalte ifølge anklageskriftet hen over ofrene, ligesom en af dem blev sparket flere gange i hovedet og på kroppen.

Fremfærden var så voldsom, at den 40-årige Brian Rejmer fik revet sin legemspulsåre over. Det kostede ham livet.

Da politiet nåede frem til stedet, fandt betjentene de to bevidstløse mænd på vejen og påbegyndte førstehjælp, men den yngste kunne altså ikke reddes.

Gerningsmændene var forsvundet fra stedet, men i løbet af nogle timer lykkedes det politiet at anholde fire mistænkte.

Det endte dog med, at kun to af dem blev fremstillet og fængslet i et grundlovsforhør. Siden da har de siddet varetægtsfængslet, og nu er der altså rejst tiltale i sagen.

Det er endnu ikke afgjort, hvornår sagen skal for retten. Når tiden kommer, vil det ske under medvirken af nævninger ved Retten i Randers.