Tiltale: Mand røvede hund

50-årig mand sidder tirsdag på anklagebænken i usædvanlig røverisag, hvor han udsatte kvinde for vold og trusler på livet, så han kunne stikke af med hendes hund

Noget så usædvanligt som en hund er omdrejningspunkt i en straffesag om røveri, husfredskrænkelse samt psykisk og fysisk vold, som tirsdag og onsdag skal afvikles ved retten i Nykøbing Falster.

Her sidder en 50-årig mand på anklagebænken. Anklagemyndigheden vil blandt andet have manden dømt for at have udsat en kvinde for røveri. Genstanden, som manden ifølge anklageskriftet skulle have frarøvet kvinden, er kvindens hund.

Det ejendommelige røveri skete ifølge anklagemyndigheden sidst på eftermiddagen 9. november 2019 på Gedser Landevej i Gedser. Her tog den 50-årige ifølge anklageskriftet fat i kvinden med begge hænder og skubbede hende væk, hvorefter han stak af med kvindens hund.

På vej væk skulle han ligeledes have truet kvinden med at slå hende ihjel, hvis hun sladrede til politiet, fremgår det af anklageskriftet.

Dagen efter det påståede røveri er den 50-årige tiltalt for husfredskrænkelse. Det er politiets opfattelse, at manden har aflistet en rude i en dør, så han har kunnet åbne døren indefra og komme ind til kvinden på hendes adresse i Gedser.

Her fremgår det af anklageskriftet, at han har udsat kvinden for vold, efter at hun opdagede ham og forsøgte at flygte.

Kvinden blev angiveligt slået med knytnæve på armene og brystet, og den 50-årige skulle også have klemt og rusket i hende, inden han tvang hende ind i stuen og kastede hende ned på sofaen.

Herefter tog han kvindens mobiltelefon, og kvinden var ifølge anklageskriftet så bange for at blive udsat for mere vold, at hun ikke turde sige fra, da manden bad hende om at følge med ham rundt i byen. Det gjorde kvinden grædende i mindst en time, mens manden flere gange bad hende om at lade være med at sladre til politiet.

Først sidst på aftenen, efter at de to igen var vendt tilbage til kvindens bopæl, valgte kvinden at melde sagen til politiet, da manden havde forladt stedet.

Anklager Iben Grønbæk fortæller til Ekstra Bladet, at manden og kvinden kender hinanden i forvejen. Men fordi sagen hidtil har været omfattet af lukkede døre, ønsker hun ikke at fortælle, om der eventuelt måtte være tale om et parforhold under opløsning.

- De to har en personlig relation til hinanden. Det er, hvad jeg kan sige, siger hun til Ekstra Bladet.

Manden er også tiltalt for at overtræde knivloven. Under en ransagning på mandens adresse i Stubbekøbing nogle dage efter det skete har politiet fundet et ulovligt blankvåben med en bladlængde på 48 centimeter.

Den 50-årige er ifølge Ekstra Bladets oplysninger tidligere dømt for vold. Han har siddet varetægtsfængslet siden sin anholdelse.

Der er indkaldt seks vidner til at kaste lys over sagen.