Tiltale: Mor holdt vagt, mens datter blev voldtaget på færge-toilet

Lånte syv-årig datter et håndklæde og ventede udenfor døren, mens pigen blev voldtaget, lyder anklagen

Den lille pige blev to gange voldtaget af en 51-årig bekendt på færger til Norge og Sverige, mens moderen ventede udenfor toilettet, lyder tiltalen. Og på Ærø-færgen (billedet) blev pigen flere gange lånt ud til ukendte mænd, der voldtog hende på færgens toilet. (polfoto)
Den lille pige blev to gange voldtaget af en 51-årig bekendt på færger til Norge og Sverige, mens moderen ventede udenfor toilettet, lyder tiltalen. Og på Ærø-færgen (billedet) blev pigen flere gange lånt ud til ukendte mænd, der voldtog hende på færgens toilet. (polfoto)
Følg Krimi

En mor gav sin syv-årige datter et håndklæde og ventede lige udenfor toilettet på en færge, mens en 51-årig bekendt voldtog datteren på toilettet.

Det skete to gange på færger mellem Nordjylland og Norge og Sverige, og voldtægterne var på forhånd aftalt mellem den 51-årige og pigens mor.

Sådan lyder blot en del af den uhyggelige tiltale mod den 51-årige mand og pigens 54-årige mor, som Nordjyllands politi offentliggjorde i dag.

I forvejen afsoner moderen otte års fængsel, fordi hun lod sin daværende samlever voldtage datteren, der også blev lånt ud til fremmede mænd.

Moderen blev i juni sidste år endvidere dømt for tilbage i år 2000 at have ladet sin mellemste datter, som dengang var otte år gammel, misbruge af fremmede mænd, mens familien boede et par år på Ærø.

Tiltale: Mor lod mænd voldtage datter på færge

Efter dommen, hvor kvindens daværende samlever fik syv års fængsel for voldtægterne mod steddatteren, fortsatte politiet efterforskningen og fandt frem til færge-voldtægterne, som der nu er rejst tiltale for.

Både den 54-årige mor og hendes 51-årige bekendte, der bor kun cirka 500 meter fra hinanden i samme by i Nordjylland, nægter sig skyldige.

Risikerer flere års ekstra fængsel
Hvis moderen bliver fundet skyldig i de nye forhold risikerer hun op til  flere års fængsel i tillæg til dommen på de otte års fængsel.

Ifølge anklageskriftet er den 51-årige mand tiltalt for to voldtægter ved samleje med et barn under 12 på færgerne mellem Nordjylland, Norge og Sverige.

Politiet har ikke kunnet præcisere nøjagtigt, hvornår voldtægterne skete, men ifølge tiltalen var det i perioden fra juni 2012 til oktober 2014, hvor pigen var i alderen syv til ni år gammel.

Hendes 54-årige mor er tiltalt for medvirken til voldtægterne ved at have aftalt med sin bekendte, at han kunne have samleje med pigen og derfor bragte hende med på færge-turene.

Blev også voldtaget på Ærø-færgen
Hun 'formåede' under udnyttelse af sin fysiske eller psykiske overlegenhed datteren til at gå ind på toilettet med manden og gav hende et håndklæde til brug under samlejerne. Moderen 'holdt vagt' udenfor toilettet, mens det skete, lyder tiltalen.

Forældre dømt for sexmisbrug af ni-årig datter

Den 54-årige mor er også tiltalt for at have lånt datteren ud til voldtægter, der skete på toilettet på færgen til Ærø. Det er ikke lykkedes for politiet at identificere disse mænd, men ifølge tiltalen for medvirken til voldtægt, så har moderen 'opfordret' de ukendte mænd til at have samleje med hendes datter på færgen.

Det skete i perioden fra september 2011 og til oktober 2014, hvor datteren var mellem seks og ni år gammel.

Barndom med tæsk, druk og misbrug

Familien flyttede til Frederikshavns kommune i 2011, hvor kommunen holdt øje med moderen og hendes daværende samlever.

I oktober 2014 blev den yngste datter fjernet af kommunen på grund af omsorgssvigt og alkoholproblemer. På det tidspunkt var der ikke mistanke om seksuelle overgreb, men da pigen kom i familiepleje betroede hun sig til sin plejemor.

Den nye sag kommer for retten i Hjørring den 7. april.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind