Tiltale: Onanerede i bussen og fulgte efter passager for at voldtage hende

Løsladt sex-forbryder rejste til Danmark efter dom i Italien. Nu er han tiltalt for voldtægtsforsøg og krænkelser

Dette overvågningsfoto fra bus 1A førte til anholdelsen af den 29-årige rumæner. Politifoto.
Dette overvågningsfoto fra bus 1A førte til anholdelsen af den 29-årige rumæner. Politifoto.

Efter en dom for to voldtægtsforsøg i Bologna, Italien, rejste en 29-årig rumæner hjem til København, hvor han var studerende.

Men nu begik han - ifølge en ny tiltale - et voldtægtsforsøg og tre blufærdighedskrænkelser, før han igen blev anholdt.

Det skete, da politiet offentliggjorde et overvågningsfoto fra den bus, som både offeret for voldtægtsforsøget og gerningsmanden var med fra København til Hvidovre den 2. oktober sidste år.

Vidner genkendte den 29-årige rumæner, og han blev anholdt og varetægtsfængslet.

På fredag stilles den 29-årige så igen for retten, denne gang i Glostrup, hvor han nægter sig skyldig i tiltalen for voldtægtsforsøg og blufærdighedskrænkelser.

Besøgte mor i Italien
I januar 2014 blev fem unge kvinder udsat for grove voldtægtsforsøg i Bologna. Voldtægtsforsøgene blev begået mod kvinder i alderen 17 til 35 år den 4., 11. og 12. januar 2014, mens den dengang 26-årige rumæner var på ferie hos sin mor i Italien.

Han rejste til Danmark få dage efter det sidste voldtægtsforsøg, men blev identificeret på video-overvågning og teleoplysninger fra hans mobiltelefon og efterlyst.

Dansk politi anholdt rumæneren, og han blev fængslet og udleveret til Italien. Under ransagning hos hans mor i Italien fandt politiet sorte støvler og en frakke, der svarede til ofrenes beskrivelser af sexforbryderens påklædning.

Den 31. august 2014 valgte rumæneren at tilstå to voldtægtsforsøg. Han undskyldte for, hvad der var sket med pigerne og forklarede, at han havde været beruset. Dommen lød på to års fængsel.

Optrådte som Alex DeLarge
Italiensk presse dømte ham dengang 'Galningen fra Bologna' Tilnavnet fik han ikke mindst fordi han på de sociale medier optrådte udklædt som den ultravoldelige Alex DeLarge i Stanley Kubrick-filmen 'A Clockwork Orange' fra 1971 - komplet med makeup, bowlerhat og stok.

I filmen hærger Alex og hans kriminelle kumpaner samfundet med vold og voldtægt.

Ifølge den nye tiltale mod den 29-årige rumæner begik han det første overgreb mod en ung kvinde i Vanløse den 24. august sidste år kl. 23.30, hvor han på gaden befølte hende i skridtet uden på tøjet.

Den 2. oktober sidste år, umiddelbart før voldtægtsforsøget, sad han kl. 03.45 i buslinje 1A fra Dybbølsbro i København til Kettegårds Alle i Hvidovre og onanerede foran øjnene af både buschaufføren og de øvrige passagerer.

Da en 25-årig kvinde stod af bussen på Oppegårdsvej i Hvidovre for at gå mod sin bopæl, stod den 29-årige - ifølge tiltalen - også af bussen og fulgte efter hende.

Han holdt hende fast begge hænder og greb i skridtet og forsøgte at trække tøjet af hende. Men hun gjorde modstand og råbte op, så gerningsmanden opgav og flygtede.

Den 21. oktober omkring kl. 08.45 udsatte han en tredje kvinde for blufærdighedskrænkelse, lyder tiltalen, ved at beføle hende i skridtet uden på tøjet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter