Tiltale: Rockere bortførte 21-årig og truede med at slå hans familie ihjel

En halv million kr. blev indkrævet med grov vold og trusler mod skyldneren og hans familie, lyder tiltalen mod tre rockere og to medløbere

Politiet slog til mod kidnapper-banden her ved et pizzeria på torvet ved Høje Gladsaxe og befriede offeret. (Foto: Kenneth Meyer).
Politiet slog til mod kidnapper-banden her ved et pizzeria på torvet ved Høje Gladsaxe og befriede offeret. (Foto: Kenneth Meyer).

Tre rockere fra Satudarah og tre medløbere kidnappede en 21-årig på en parkeringsplads i Lyngby og udsatte ham for en to timer lang bortførsel, hvor han blev truet, afpresset og slået med en lægtehammer, mens rockerne truede med at slå ham og hans familie ihjel.

Motivet var en narkogæld på en halv million kr. Pengene skulle falde klokken 10 næste morgen, og den 21-årige skulle også overdrage sin mors forretning til rockerne som et afdrag på gælden.

Sådan lyder tiltalen mod de tre rockere og medløberne, der fredag stilles for retten i Glostrup tiltalt for grov vold, ulovlig tvang, frihedsberøvelse, trusler på livet, afpresning og røveri.

Kun fem af de seks formodede gerningsmænd er tiltalt, fordi politiet ikke har kunnet identificere den sjette kidnapper. Alle nægter sig skyldige.

Rocker frikendt og fængslet på samme dag

Kidnapningen blev brat afbrudt af politiet, som klokken 22.30 den 21. maj stoppede den bil som kidnapperne kørte offeret rundt i ved et pizzeria på Høje Gladsaxe Torv i Søborg.

Truet med pistol
Den 21-årige var forud på kidnapningen blevet lokket til et møde på p-pladsen bag Eurospar på Lyngbygårdsvej i Lyngby. Her blev han overfaldet og slået og sparket i hovedet og på kroppen. Han blev slået i hovedet med siden af en lægtehammer og blev afkrævet penge, mens overfaldsmændene tog hans halskæde.

Så blev han, ifølge tiltalen, tvunget ind i en bil og kørt til en villavej i Bagsværd, hvor han igen blev slået, sparket, truet og banket med lægtehammeren.

Herefter blev han kørt til et skovområde ved Bagsværd Sø tæt på p-pladsen ved Slotspavillonen, hvor volden og truslerne fortsatte med slag og spark og en kniv, der blev presset mod hans lår.

Den 21-årige blev også truet med pistol og igen tvunget ind i bilen. Imens havde en af de tiltalte kørt den 21-åriges varebil ud til stedet, og han blev med pistolen truet til at opbevare 161 gram amfetamin og 400 gram hash i varebilen.

- Vi vil have din mors forretning
Offeret blev herefter kørt til et pizzeria på Høje Gladsaxe Torv og undervejs blev han igen afkrævet den halve million kr. under trusler om, at han og hele hans familie ville blive slået ihjel.

Han blev slået ved venstre nyre og afkrævet sit pas, sygesikringskort og NemID. Han fik ordre på, at pengene skulle falde næste dag klokken 10 - og at hans mors forretning skulle overdrages til rockerne.

Da den 21-årige igen blev tvunget ud i bilen fra pizzeriaet slog politiet til og anholdt gruppen.

Efter anholdelsen fandt politiet de 161 gram amfetamin og 400 gram hash, som bortførerne havde afleveret til opbevaring i den 21-åriges varebil.

De fem tiltalte i kidnapnings-sagen er de tre Satudarah-rockere på 24, 29 og 25 år og to med relationer til Satudarah på 22 og 26 år.