Tiltale: Skjulte penge og kunst i udlandet

Penge, et hus, en bil, designermøbler, ure og kunst for flere millioner blev skjult, mener anklagemyndigheden.

Følg Krimi

En 53-årig forretningsmand er blevet tiltalt for at skjule værdier for millioner af kroner i udlandet, da han i 2012 søgte om gældssanering efter en dom for selskabstømning.

Det oplyser Bagmandspolitiet fredag.

Bjørn Stiedl er tiltalt for skyldnersvig, men han nægter sig skyldig.

Den 53-årige blev i 2009 idømt fængsel i seks år i en stor sag om selskabstømning, og i den forbindelse havde staten et krav om konfiskation af værdier for et tocifret millionbeløb.

- Efter den dom gik vores sporingsgruppe i gang med at efterforske den 53-åriges aktiver for at finde værdier til at dække dele af det idømte konfiskationskrav, og vi blev gjort bekendt med, at han havde søgt om gældssanering, siger specialanklager Michael Ejlerskov fra Bagmandspolitiet.

Takket være assistance fra myndighederne i Schweiz, Luxembourg og Liechtenstein er det lykkedes Bagmandspolitiet at finde ud af, at manden, da han søgte gældssanering, ikke havde oplyst om indeståendet på bankkonti i de tre lande, fremgår det af anklageskriftet.

Desuden manglede der oplysninger om en ejendom i Sydfrankrig, en bil i Schweiz, og designermøbler, ure samt kunst i en lejlighed i Spanien.

Samlet er der ifølge Bagmandspolitiet tale om 2,1 millioner kroner i kontanter, mens bil, møbler, ure og kunst menes at være knap en million kroner værd. For to år siden blev lejligheden i Spanien sat til salg for godt 12,5 millioner kroner.

Alle aktiverne er formelt set registreret i udenlandske selskaber og fonde, men ifølge den tiltale, som Bagmandspolitiet nu har rejst mod manden, ejes de reelt af ham.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+