Annonce:
Annonce:

Tiltale: Sporede eks-kone med gps inden drabsforsøg i sommerhus

58-årig forsøgte ifølge anklageskriftet at dræbe eks-konen ved at kaste hende ud af vindue, kvæle hende og bruge fliser som våben

En gps-tracker fra 'Reach Far' blev monteret på kvindens bil, mener politiet. Derfor kunne eksmanden følge hendes færden på sin mobiltelefon. PR-foto
En gps-tracker fra 'Reach Far' blev monteret på kvindens bil, mener politiet. Derfor kunne eksmanden følge hendes færden på sin mobiltelefon. PR-foto
Annonce:
Følg Krimi

I dagene inden en 58-årig mand - ifølge politiet - forsøgte at dræbe sin jævnaldrende eks-kone, overvågede han hende med en gps-tracker, som han havde monteret på hendes bil.

Fra en app, der hedder 'Reach Far', kunne han fra sin mobiltelefon følge eks-hustruens færden.

Derfor vidste han, at hustruen 16. august sidste år om aftenen befandt sig i parrets fælles sommerhus udenfor Nakskov.

Det var her, at drabsforsøget, ifølge tiltalen, skete mellem klokken 18 og 00.45.

Først forsøgte den 58-årige at dræbe eks-konen ved at skubbe hende ud af et vindue fra 1. sals højde med kraftige skub, men det mislykkedes, da hun gjorde modstand.

Så forsøgte han at kværke hende, mens hun lå ned. Hun kunne i perioder ikke trække vejret, men igen mislykkedes drabsforsøget, da hun gjorde modstand.

Annonce:

Fliser som våben
I et nyt forsøg på at slå hende ihjel greb manden, ifølge anklageskriftet, flere pakker med fliser og slog og kastede med fliserne mod hendes hoved og krop.

Hun pådrog sig brud, flænger og andre skader i hoved og på kroppen, så hun var i livsfare.

Men hun overlevede takket være hurtig lægebehandling. Manden blev anholdt umiddelbart efter og varetægtsfængslet dagen efter.

Motivet til drabsforsøget er ikke fastslået med sikkerhed. Den 58-årige har hidtil afvist at udtale sig til politiet og i retten, så først når retssagen starter på mandag, ventes han at forklare sig om episoden, som han nægter sig skyldig i.

Den 58-årige har været mentalundersøgt og undersøgelsen peger på, at han muligvis var sindssyg i gerningsøjeblikket. Derfor tager anklagemyndigheden forbehold for at kræve en dom til en anden foranstaltning end straf, hvis han kendes skyldig i drabsforsøg.

Det afhænger af en udtalelse fra Retslægerådet, som endnu ikke er kommet.

Annonce:

Men anklager Charlotte B. Skovmand oplyser, at retssagen gennemføres som planlagt, så i hvert fald skyldsspørgsmålet kan blive afgjort. Derefter må sanktionen vente til et senere retsmøde, når Retslægerådets udtalelse er klar.

Retslægerådet har de sidste to år haft stigende sagsbehandlingstider fra 143 dage i 2018, til 172 i 2019 og 226 dage sidste år.

Det skyldes bøvl med digitalisering af Retslægerådets sager. Corona-krisen spiller også ind.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Kriminelle skygger ofre med trackere

Sådan bruger kriminelle gps mod ofre

Det er strafbart at spore en persons færden med hjælp af en gps, og det kan koste en bøde eller op til seks måneders fængsel.

Men gps-trackere har været brugt ved flere grove forbrydelser de senere år, hvor ofrene har fået sat gps-trackere på deres biler.

Martin Christensen, 39, blev 7. maj 2019 skudt i hovedet på klos hold af en morder, der ventede på ham i Helgolandsgade i København, hvor han kom gående hen mod sin bil sammen med sin højgravide hustru.

Det viste sig, at der var monteret en gps-tracker på Martin Christensens Range Rover. En række personer fra bande-miljøet er sigtet for drabet, men de er alle løsladt.

Skygget med gps

En 23-årig kvinde blev 18. februar 2019 forfulgt fra Kalundborg til Slagelse Sygehus med en gps-tracker monteret på hendes eks-kærestes Seat Altea.

På p-pladsen sprang to somalier ud af en ’skyggebilen’ og affyrede fem skud mod kvinden, der ikke blev ramt, og som formåede at sætte i bakgear og flygte. Pistolmændene fik hver otte års fængsel.

Den 56-årige mand, der er tiltalt for drabet på lægen Charlotte Asperud, 58, i Tisvildeleje 30. april 2019, er også tiltalt for at have sat gps-sporing på sin eks-kones Fiat.

Under retssagen i Holbæk om drabet på 18-årige Zobair Saidi kom det frem, at Bandidos-rockere efter en række angreb begyndte at overvåge mistænkelige biler ved rocker-borgen.

En 29-årig rocker, der var blevet beskudt i en bil, forklarede, at han satte en gps-tracker på en bil, som forfulgte ham.

Under en retssag i Roskilde fortalte en 32-årig tidligere Hells Angels rocker, der var i ’bad standing’, at han følte sit liv i fare. Derfor kørte han rundt med en pistol og en gps-jammer i sin bil.

Jammeren ville stoppe gps-signalet, hvis nogen monterede en tracker på hans bil.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: