Tiltale: Spritbilist dræbte 67-årig i vanvidskørsel

Den 23-årige fører af en varebil var fuld og kørte alt, alt for hurtigt, da han ramte en bil med en 67-årig kvinde, lyder tiltalen

Blomster på ulykkesstedet efter trafikdrabet på 67-årig kvinde. En spritbilist kørte alt for hurtigt, lyder tiltalen. Foto: TV2 ØST
Blomster på ulykkesstedet efter trafikdrabet på 67-årig kvinde. En spritbilist kørte alt for hurtigt, lyder tiltalen. Foto: TV2 ØST
Følg Krimi

Han var fuld og kørte mere end dobbelt så hurtigt, som han måtte.

Først overhalede han tre biler for dobbelte spærre-linjer, så den ene bilist var i livsfare, og så kørte den 23-årige bilist direkte ind i lille Suzuki Alto.

Føreren, den 67-årige Bente Høegh, blev dræbt på stedet.

Sådan lyder tiltalen mod den 23-årige, der onsdag stilles for retten i Næstved, hvor han er tiltalt for vanvidskørsel og uagtsomt manddrab.

Han nægter sig skyldig, men hvis han bliver dømt, står han til en hård fængselsstraf. Den 23-årige var i forvejen kendt af politiet for at køre alt for stærkt.

Bilen brød i brand
Dødsulykken skete den 13. juni i år cirka kl. 20.40 i Tappernøje. Sammenstødet var så voldsomt, at den 67-årige kvindes bil brød i brand.

Den 23-årige var fuld, men den præcise promille bliver først dokumenteret ved onsdagens retsmøde. Han har tidligere forklaret, at han drak fem-seks øl i løbet af dagen.

Bilisten kørte i en varebil ad Karlshøj mod syd og videre ind i krydset Østre Brøderupvej, Sjoltevej og Hovedvejen i Brøderup. Farten var mindst 158 km/t, viser bilinspektionens beregninger.

Ny vanvidsbilist fængslet: Torpederede kvinde med 150 km/t

Ifølge tiltalen overhalede han først tre bilister helt hensynsløst - og uden selv at køre med sikkerhedssele. Han trak ind umiddelbart foran et køretøj fra Dansk Autohjælp og bragte føreren i livsfare, lyder tiltalen.

Hastighedsgrænsen var 70 km/t
Straks efter hamrede varebilen ind i den 67-årige kvindes Suzuki. Hun var på vej til at krydse Hovedvejen, hvor hun havde ubetinget vigepligt. Men kvinden opdagede næppe varebilen på grund af dens vanvittige fart.

Hastighedsgrænsen på stedet er 70 km/t.

Da den 23-årige kørte ind i siden på Suzukien, hvor den 67-årige blev slynget ud af bilen, som brød i brand, var varebilens fart mindst 147 km/t, siger anklageskriftet.

Bil brød i brand: Kvinde dræbt i trafikulykke

Foruden fængselsstraf kræver anklageren, advokaturchef Michael Boolsen den 23-årige frakendt kørekort ubetinget i en årrække.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind