Tiltale: Stak Mads ihjel og gik amok i fængslet

17-årig er blevet tiltalt for drabet på handelsskoleeleven Mads Skjoldsøge, som blev stukket ihjel i et frikvarter

Mindehøjtidelighed for Mads Skjoldsøge i den tunnel, hvor han blev dræbt

Med en 7,7 centimeter lang foldekniv stak en 17-årig dreng Mads Skjoldsøge ihjel med et enkelt knivstik i brystet.

Sådan lyder i hvert fald tiltalen mod den 17-årige, som udover drabet på den jævnaldrende handelsskoleelev 5. november sidste år, er tiltalt for besiddelse af en springkniv og et overfald på den ungdomsinstitution, hvor han sidder varetægtsfængslet.

Overfaldet på og truslerne mod en af pædagogerne på institutionen skete 24. januar i år, hvor den 17-årige - ifølge tiltalen - skubbede til en mandlig pædagog, forsøgte at nikke ham en skalle, slog ud efter ham og ramte ham med et enkelt slag, ligesom pædagogen blev truet på livet.

39 teenage-drab på ti år: Anita stukket ihjel af 17-årig

Den 17-årige sagde blandt andet, at han ville få sine venner til at slå pædagogen ihjel, ligesom han flere gange formede sin hånd som en pistol og pegede på pædagogen.

Drabet på Mads Skjoldsøge skete i et frikvarter, hvor den 17-årige nu drabstiltalte dreng ifølge politiet opsøgte Skjoldsøge på Handelsskolen i Hillerød og fik ham med ud i en nærliggende tunnel.

Her fik 17-årige Mads et knivstik i brystet og få timer efter blev han erklæret død på hospitalet. Motivet menes at være uoverensstemmelser mellem de to drenge.

Familien har sagt farvel til knivdræbte Mads

Den 17-årige tiltalte, som er beskyttet af et navneforbud, er i forvejen godt kendt af politiet. Således blev han tilbage i juni  sidste år idømt tre måneders fængsel for to tilfælde af vold og efterfølgende trusler. Det fremgår af en dom afsagt 8. juni, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Han er dømt for at have slået og sparket tre unge mænd i Hillerød 28. februar i år, hvorefter han truede dem. Den ene fik et slag i hovedet bagfra, den anden fik ligeledes et slag i hovedet, mens den sidste blev sparket på det ene ben og fik to knytnævneslag i tindingen.

Mads blev stukket ihjel: Drabssigtet tidligere dømt for vold og trusler

Den 16-årige erkendte sig skyldig og blev idømt tre måneders fængsel, som blev gjort betinget med en prøvetid på to år. Det vil sige, at han - hvis han kendes skyldig i drabet på Mads Skjoldsøge - formentlig skal afsone sin voldsdom oveni.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev den 17-årige desuden smidt ud af 10. klasse på en skole i Nordsjælland, hvor han var elev, efter han mødte op på skolen med en kniv.

Efterfølgende mødte han igen op på skolen, hvor han truede både lærere og elever. Frederiksborg Amtsavis berettede desuden kort efter drabet, at der i løbet af hans folkeskoletid er indsendt flere indberetninger om ham til kommunen.

Flere kammerater så Mads blive stukket ihjel

Sagen mod den 17-årige starter ved Retten i Hillerød 7. juni. Der er afsat seks dage til sagen, og dommen forventes 17. juni.

Ekstra Bladet følger sagen.