Tiltale: Taxachauffør voldtog sovende 16-årig

Tre dage før voldtægten forsøgte han at få sex med kvinde, der skulle på skadestuen, lyder anklagen

En 39-årig taxachauffør er tiltalt for voldtægt af en 16-årig og for tre dage før, at have udsat en 21-årig for krænkelser. (Modelfoto: Lina Johansen)
En 39-årig taxachauffør er tiltalt for voldtægt af en 16-årig og for tre dage før, at have udsat en 21-årig for krænkelser. (Modelfoto: Lina Johansen)

Tre dage før en taxachauffør voldtog en 16-årig pige i sin taxa ved Klampenborg Station, forsøgte han at få sex med en 21-årig kvinde i taxaen, da han kørte hende til skadestuen på Herlev Hospital.

Sådan lyder anklagen mod den 39-årige taxachauffør, der i næste uge stilles for retten i Lyngby tiltalt for fuldbyrdet voldtægt og blufærdighedskrænkelse.

Han nægter sig skyldig. Anklagemyndigheden kræver den 39-årige idømt fængsel og frakendt retten til at køre taxa.

Den 21-årige var kommet til skade og tog en taxa fra Islevbrovej i Rødovre til skadestuen på Herlev Hospital ved midnat den 25. februar i år. Men undervejs begyndte den 39-årige taxachauffør, der er af anden etnisk oprindelse, at gøre tilnærmelser, lyder tiltalen.

Befølt under nederdelen
Han befølte den 21-årige på indersiden af låret op under nederdelen til trusserne, selv om hun flere gange skubbede hans hænder væk. Han forsøgte også at kysse hende på munden, men hun drejede hovedet, så kysset ramte hendes kind, lyder tiltalen.

Krimi Taxachauffør dømt for dobbelt voldtægt

Den 28. februar kørte den 39-årige en teenager hjem fra København til Hellerup, men den 16-årige var fuld og træt, så hun faldt i søvn på bagsædet af taxaen.

Dét udnyttede taxachaufføren, ifølge tiltalen. Han kørte kl. 04.45 pigen til en p-plads nord for Klampenborg Station på Dyrehavevej, hvor han voldtog den 16-årige.

Vågnede under voldtægten
Hun vågnede op under voldtægten, og kom bagefter hjem til sin far og fortalte, hvad der var sket. Han ringede straks til politiet.

Den 25-årige erkender sex med de to kvinder, men siger det var frivilligt (Modelfoto: Linda Johansen) Krimi Taxachauffør på anklagebænken: Voldtog fulde kvinder

Politiet fik ved hjælp af taxaselskabernes elektroniske oplysninger sporet taxaturen, og den 4. marts blev den 39-årige anholdt.

Han erkendte, at han havde kørt med den 16-årige, men benægtede, at han havde voldtaget hende. Dagen efter blev han varetægtsfængslet.

Under efterforskningen af voldtægten fandt politiet ud af, at han angiveligt også havde krænket den 21-årige kvinde tre dage før voldtægten.

Efter fængslingen af taxachaufføren sagde politikommissær Henning Svendsen, Nordsjællands politi:

- Vi opfordrer jo jævnligt til, at man ikke blaffer, men at man for eksempel tager en taxa. Jeg ved ikke, om det direkte vil blive regnet som en skærpende omstændighed, men det er da klart, at man skal kunne føle sig tryg i en taxa.

I august sidste år blev en 25-årig taxachauffør idømt et år og tre måneders fængsel for to voldtægter mod berusede kvindelige taxakunder. Voldtægterne gik ud over en 35-årig kvinde, der skulle køres hjem til Østerbro fra et diskotek, og en 20-årig, som skulle hjem til Hellerup.