Annonce:
Annonce:

Tiltale: Tidligere politichef overvågede flere borgere

En 61-årig tidligere politichef er tiltalt for stillingsmisbrug. Han har angiveligt overvåget fire personer

Tirsdag indleder Retten i Nykøbing Falster sagen mod en 61-årig tidligere politichef, der er tiltalt for stillingsmisbrug. (Arkivfoto). Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Tirsdag indleder Retten i Nykøbing Falster sagen mod en 61-årig tidligere politichef, der er tiltalt for stillingsmisbrug. (Arkivfoto). Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Krimi

En 61-årig tidligere politichef har angiveligt overvåget flere borgere i en periode på omkring halvandet år ved at slå deres postnumre, privatadresser og nummerplader op i politiets interne systemer.

Det mener Statsadvokaten i København, der har rejst tiltale mod ham og kræver ham idømt en fængselsstraf.

Mandens forsvarer, Henrik Stagetorn, oplyser, at den 61-årige nægter sig skyldig.

Tirsdag indleder Retten i Nykøbing Falster sagen, som er berammet til tre retsdage.

Ifølge anklageskriftet skal overvågningen have stået på fra november 2019 til marts 2021. I alt fire personer skal være ofre. Heraf er to af dem 47 år, og en er 48 år. Det fjerde offers alder fremgår ikke af anklageskriftet.

Annonce:

Særligt et af ofrene - en af de 47-årige - har den tidligere politichef angiveligt haft stor interesse for. Omkring 20 gange skal han blandt andet have søgt på dennes personnummer i politiets interne systemer.

Samtidig skal han ved hjælp af en gps eller et lignende apparat i både sin egen og offerets bil have registreret personens færden i mindst 823 tilfælde.

Angiveligt har den 61-årige også uberettiget skaffet sig adgang til den 47-åriges ipad, Facebook, icloud samt fået adgang til dennes opkaldslister fra et teleselskab.

Den 61-årige mand har efter anklagemyndighedens opfattelse desuden søgt efter sit eget personnummer i politiets sagsbehandlingssystem. Det skete to gange i marts 2021, hvilket er samme måned, som overvågningen af ofrene ophørte.

Det er ikke den tidligere politichefs egen politikreds, der har efterforsket sagen mod ham.

Helt rutinemæssigt er den blevet efterforsket af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP). DUP tager sig af sager, hvor politimænd er under lup, eller hvor personer er kommet alvorligt til skade, mens betjente var til stede.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:

En ansat i Østjyllands Politi er tiltalt for at have hacket og downloadet nøgenbilleder af sine kvindelige kollegaer. Hør mere om sagen 'Afhørt' herunder eller i din podcast-app.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: