Tiltale: Truede med at dræbe ejendomshandlers børnebørn

Strid om forsvundne smykker i hushandel endte i grov afpresning

Arkivfoto: Per Rasmuusen
Arkivfoto: Per Rasmuusen

I forsøget på at afpresse en ejendomshandler i Slagelse for op mod to millioner kr., truede en 50-årig mand med at slå ejendomshandlerens børnebørn ihjel:

 - Jeg vil ikke slå dig ihjel. Du skal lide den tort at komme til deres begravelse, lød en af truslerne, ifølge anklageskriftet mod den 50-årige.

Han stilles onsdag for retten i Næstved tiltalt for pengeafpresning, der stod på i marts og maj sidste år, hvor den 50-årige krævede erstatning for mistede smykker, som ejendomshandleren skulle have taget i pant som udbetaling på et huskøb.

Den 50-årige nægter sig skyldig.

Truede med at klippe fingre af
Ifølge anklageskriftet forsøgte den 50-årige fire gange at få penge ud af ejendomshandleren og beløbet steg fra 600.000 kr. over 1,2 millioner kr. til to millioner kr.

Den 7. marts sidste år ved middagstid mødte den 50-årige, ifølge tiltalen, op på ejendomskontoret med en ukendt mand, der beskrives som meget stor og muskuløs.

Den 50-årige truede med at køre indehaveren af ejendomskontoret og hans tre ansatte, to mænd og en kvinde, ud i en skov og klippe fingrene af dem, hvis han ikke fik 600.000 kr. i erstatning for de smykker, han havde tabt.

Den 26. marts mødte den 50-årige op på ejendomshandlerens bopæl i Korsør og truede med at sende rockere efter hans datter og børnebørn, hvis der ikke blev betalt 1,2 millioner kr.

To dage senere kom den 50-årige, ifølge anklageskriftet, igen hen på kontoret i Slagelse, hvor beløbet nu var steget til to millioner kr. Hvis der ikke blev betalt, ville den 50-årige komme hjem til ejendomshandleren og 'smadre ham, så han fik brug for alle sine forsikringer'.

- Brænder huset ned
Så var der fred i to måneder, men den 28. maj klokken ni om morgenen troppede den 50-årige, ifølge tiltalen, igen op på offerets bopæl i Korsør, hvor tonen igen blev skærpet:

- Hvis du ikke betaler 1,2 millioner kr. for de forsvundne smykker, så brænder jeg dit hus ned, jeg brænder din datters hus i Ballerup og jeg vil finde ud af, hvor dine børnebørn bor og slå dem ihjel. Jeg vil ikke slå dig ihjel, du skal lide den tort at komme til deres begravelse, lød truslerne.

Dommen ventes onsdag.