Tiltale: Vanvidsbilist dræbte ægtepar

Overhalede flere gange hasarderet og kørte over for rødt lys med høj fart. Politiet kræver hård fængselsstraf

(Video: LocalEyes)
Følg Krimi

En vanvidsbilist foretog fire hasarderede overhalinger, kørte alt for stærkt og over for rødt lys straks før, han bragede direkte ind i siden på en modkørende, venstre-svingende personbil og dræbte et ældre ægtepar på 85 og 89 år.

Sådan lyder tiltalen mod en 24-årig bilist, der mandag stilles for retten i Holbæk tiltalt for uagtsomt manddrab på ægteparret og for en lang række overtrædelser af færdselsloven. Anklagemyndigheden kræver den 24-årige idømt en længere fængselsstraf og frakendt kørekortet.

Se mere video på localeyes.dk

Da den 24-årige blev visiteret af politiet på Holbæk Sygehus efter ulykken, var han i besiddelse af 2,5 gram amfetamin, men der er ikke bevis for, at han var narko-påvirket under kørslen.

Dødsulykken skete den 20. oktober sidste år klokken 14.24, og i cirka ni minutter inden ulykken havde den 24-årige, ifølge tiltalen, kørt vildt og vanvittigt på rute 23 i østlig retning på Holbækvej, Kalundborgvej og Skovvejen mellem Birkendegaard ved Kalundborg, videre gennem Viskinde og til Sølyst Skovvej ved Jyderup.

Bilister skal vidne
Under retssagen, der varer to dage, skal der afhøres 10 vidner, fem af dem bilister som oplevede, hvordan den 24-årige kørte inden ulykken.

Den 24-årige nægter sig skyldig.

Han blev anholdt på Holbæk Sygehus, hvor han var kørt til undersøgelse, og dagen efter fremstillet i grundlovsforhør, hvor dommeren løslod ham. Østre Landsret omgjorde løsladelsen, og den 24-årige har siddet varetægtsfængslet lige siden.

Dommer løslader 24-årig efter dobbelt trafikdrab

Mens politiet ledte efter den 24-årige for at anholde ham efter landsrettens kendelse, fortsatte han med at køre bil, selvom hans kørekort var blevet administrativt inddraget efter ulykken. Den 28. oktober, altså otte dage efter ulykken, blev han taget i en personbil på Ellehammersvej i Kastrup.

Det fremgår også af anklageskriftet, at den 24-årige i månederne inden ulykken havde samlet sig en stribe overtrædelser af færdselsloven.

Den 16. maj overhalede han en civil politibil og en anden personbil og overskred spærrelinjen på Amagerbrogade over cirka 20 meter. Derefter kørte han over for rødt lys i krydset ved Sundbyvester Plads og forsøgte at køre fra politiet.

I juli var den gal igen, da han blev taget i at køre over for rødt lys i det stærkt trafikerede kryds Nørre Alle og Tagensvej i København.

Farlige overhalinger
På ulykkesdagen var hans kørsel særlig hensynsløs, lyder tiltalen.

Først overhalede han i sin varevogn en personbil på Holbækvej i østlig retning ved Kalundborg med høj fart og overskred den dobbelte spærrelinje.

Så begyndte han på en ny hasarderet overhaling med høj fart på Kalundborgvej før Viskinde, hvor han på på grund af modkørende færdsel måtte afbryde overhalingen, bremse op og trække ind til højre til ulempe for bilisterne, der kørte i samme retning.

Men den 24-årige fortsatte med høj fart, og umiddelbart før krydset Bjergsted Byvej ved Jyderup overhalede han to personbiler over spærrelinje og spærreflade.

TV: Dødsbilist kræves fængslet efter tragedie

Han fortsatte på Skovvejen mod øst og ved krydset Skovvejen, Sølyst Skovvej og Amtsvejen ved Jyderup overhalede han en personbil og overskred spærrefladen.

Hastigheden var mellem 105 og 125 km/t, hvor hastighedsgrænsen var 70 km/t, og han kørte så over for rødt i krydset, lyder tiltalen.

Imens var det ældre ægtepar, der kom i modsat retning, ved at svinge til venstre, og varevognen påkørte ægteparrets bil i siden. De var dræbt på stedet.

Under hele dødskørslen havde den 24-årige ikke spændt sin sikkerhedssele, siger anklageskriftet.

Tragedie: Ægtepar dræbt i voldsom ulykke

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?