Tiltale: Ville brænde drabsmistænkts øjne

Udsat for grusom frihedsberøvelse og mishandling få timer efter, at han ifølge tiltalen havde dræbt en 19-årig mand med kniv

Kvindens soveværelse blev oplyst af de blå blink.
Følg Krimi

En 18-årig mand blev udsat for en grusom mishandling otte en halv time efter, at han selv ifølge tiltalen havde dræbt en 19-årig mand med knivstik i bryst, bug og ryg. Det skete i en passage ved Volmersgade i Vejle 29. maj klokken 00.30.

Det fremgår af anklageskrifterne mod henholdsvis den 18-årige mand og de fire unge mænd, der er tiltalt for mishandlingen. Alle nægter sig skyldige.

Det var i denne passage i Vejle, at den 19-årige blev dræbt. Foto: Anders Brohus
Det var i denne passage i Vejle, at den 19-årige blev dræbt. Foto: Anders Brohus

Sydøstjyllands Politi har tidligere konstateret, at der er en sammenhæng mellem frihedsberøvelsen og det knivdrab, der skete få timer forinden. Da den nu drabstiltalte blev fremstillet i grundlovsforhør dagen efter drabet, var han iført hospitalstøj, havde en hætte over hovedet, der angiveligt skulle lukke et sår, hævninger og sår i ansigtet, gik med krykker og havde dårlig hørelse.

Sprængte trommehinde med kæp
De fire mænd er tiltalt for at have skaffet sig adgang til offerets bopæl i Vejle gennem et vindue, hvor de slog ham adskillige gangen i hovedet med en træfigur og en flaske, førte ham ud til en bil og kørte ham til en skov i Jelling.

På køreturen blev han ifølge anklageskriftet brændt i ansigtet med cigaretter, ligesom de forsøgte at brænde ham i øjnene og skægget, slog ham med albuer og knytnæver i ansigtet og på kroppen og sagde 'du skal dø i dag', og 'vi gennemtæsker dig og så dræber vi dig. og bagefter dræber vi din far'.

Frihedsberøvelsen varede ifølge anklageskriftet fra omkring ni om morgen til klokken 10.30. Da de nåede ud i skoven, trak ham ud af bilen, trampede ham på kroppen, ansigtet og hovedet, ligesom de førte en pind ind i øret på ham og slog til den, så han fik hul på trommehinden, ligesom de forsøgte at føre en kæp ind i anus. Det mislykkedes dog, fordi han gjorde modstand, fremgår det. Endelig fik han ifølge tiltalen også taget kvælertag, ligesom voldsmændene forsøgte at presse hans øjne ind og holdt hans hoved nede i mudder, så han ikke kunne trække vejret.

De fire mænd er i alderen 18-23 år gamle. Tre af dem har udenlandsk klingende navne og en har et danskklingende navn. Der er forbehold for udvisning for en af de tiltalte.

Sagerne kørte næste år i Retten i Kolding.

Efter drabet talte Ekstra Bladet med en 72-årig kvindelig beboer omkring gerningsstedet for drabet. Hun fortalte, at det er et skønt sted at bo, men at området ændrer karakter, når mørket falder på.

- Man skal holde sig fra vejen dernede, når det bliver mørkt. Vi kalder det Pusher Street – det er jo ikke uden grund, at det får det navn, sagde hun.

Kvindens soveværelse blev oplyst af de blå blink.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?