Tiltale: Voldtog 16-årig i skolegård

To piger blev udsat for seksuelle overgreb i forbindelse med en privat fest i sommer. Det skete på to skoler i Tølløse-området

De to piger blev samme nat udsat for voldtægtsforsøg og voldtægt på to skoler i Tølløse-området, lyder tiltalen.
De to piger blev samme nat udsat for voldtægtsforsøg og voldtægt på to skoler i Tølløse-området, lyder tiltalen.
Følg Krimi

Under en privat fest i Tølløse i sommer gik en 17-årig dreng, ifølge tiltalen, amok overfor to nogenlunde jævnaldrende piger, der blev udsat for grove seksuelle overgreb.

Med et par timers mellemrum blev den ene pige forsøgt voldtaget på en trappe på en skole, og den anden pige, 16, blev udsat for fuldbyrdet voldtægt i en skolegård på en anden skole i byen.

Den 17-årige dansker har siddet varetægtsfængslet i surrogat på en lukket ungdomsinstitution siden juni, og han stilles nu for retten i Holbæk, tiltalt for blufærdighedskrænkelse, forsøg på voldtægt, vidnetrusler og fuldbyrdet voldtægt.

Den 17-årige nægter sig skyldig. En af pigerne var kæreste med den 17-åriges storebror.

Grove trusler
Ifølge anklageskriftet brugte den 17-årige både vold og grove trusler for at tvinge de to piger til sex.

De unge var til fest på en privatadresse i Tølløse, hvor den 17-årige ved 01.30-tiden om natten, ifølge tiltalen, først greb fat i den ene pige og pressede hende op mod en væg, mens han adskillige gange forsøgte at kysse hende. Men det lykkedes ikke, fordi pigen gjorde modstand.

Pigen gik fra stedet, men tilsyneladende fulgte den 17-årige efter hende til en skole i nærheden, hvor han igen greb fat i hende og pegede på en trappe på skolen, mens han sagde:

- Her har jeg tvunget mange piger til at have sex med mig. Hvis de ikke gjorde, hvad jeg sagde, truede jeg dem med, at ødelægge dem og deres families liv.

Han forsøgte igen at kysse pigen og sagde, ifølge anklageskriftet: - Jeg kan let ødelægge din og din families liv. Men pigen rev sig igen løs og flygtede.

Kastede sig over ny pige
Den 17-årige gik tilbage til festen og her forsøgte han sig med en ny pige, lyder anklageskriftet. Først befølte han hende uden på tøjet i skridtet og på brysterne, men derefter tvang han hende ud på badeværelset, hvor han låste døren og truede hende til oralsex.

Det skete med truslerne: - Hvis du ikke bliver her, knuser jeg dig - og - Hvis du ikke fortsætter vil du og din familie ikke komme til at leve.

Efter det seksuelle overgreb truede gerningsmanden pigen, siger tiltalens forhold fem.

Han viste hende et telefonnummer på sin mobil og sagde: - Hvis du sladrer om, hvad der er sket, ringer jeg til dette nummer, og så vil nogle iblandt os ikke leve længere.

Dét, mener politiet, var vidne-trusler.

Voldtaget i skolegården
Men mareridtet for den 16-årige var ikke slut.

Efter det seksuelle overgreb på badeværelset forlod hun lejligheden, men den 17-årige fulgte efter hende til en skole, hvor han tvang hende ned på jorden, greb hendes arme og ben, og slæbte hende ind i skolegården, mens han sagde: - Nu kan jeg ligeså godt voldtage dig.

Pigen fik revet sig løs og forsøgte at løbe væk, men den 17-årige indhentede hende og truede: - Nu kan du vælge at have sex med mig eller voldtager jeg dig.

Den 16-årige pige råbte, at hun ikke ville nogen af delene, men ifølge anklageskriftet greb han fat i hendes nakke, pressede hende forover, trak tøjet af hende og voldtog hende, mens han holdt hende for munden.

Voldtægtssagen har hidtil været kørt for lukkede døre, og sagens detaljer kommer først frem nu, hvor der er rejst tiltale.

Retten i Holbæk har afsat halvanden dag til sagen, hvor dommen ventes den 28. september.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+