Tiltale: Voldtog fireårig og truede med at dræbe forældre

52-årig mand anklaget for grove voldtægter gennem 20 år. Overgrebene begyndte, da offeret var fire år

En 52-årig mand fra København er ved Retten i Lyngby tiltalt for flere grove voldtægter. Et af ofrene var blot fire år, da overgrebene mod hende begyndte. (Foto: Jens Dresling)
En 52-årig mand fra København er ved Retten i Lyngby tiltalt for flere grove voldtægter. Et af ofrene var blot fire år, da overgrebene mod hende begyndte. (Foto: Jens Dresling)
Følg Krimi

Gennem godt 20 år tiltvang en i dag 52-årig mand sig ifølge politiet til sex med en pige, som var blot fire år, da overgrebene begyndte. Overgrebene havde karakter af både vaginalt og analt samleje samt oralsex.

Det fremgår af et anklageskrift, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Voldtægterne begyndte ifølge politiet i 1983 og fortsatte helt frem til slutningen af 2003.

Af anklageskriftet fremgår det, at den tiltalte mand fra København inden, under og efter samlejerne truede offeret med, at han også ville voldtage hendes lillebror og slå hendes forældre ihjel, hvis ikke hun gjorde, som han sagde, eller hvis hun sagde det til nogen.

Overgrebene fandt dels sted på offerets bopæl i Nordsjælland samt i et kolonihavehus på Amager.

På sidstnævnte sted var der tale om skærpende omstændigheder, da den tiltalte voldtog sit offer vaginalt og analt, idet han havde bundet hende på hænderne, tog kvælertag på hende og holdt en pude over hendes ansigt, så hun ikke kunne trække vejret.

Voldtægt på båd
Ud over det 20 år lange angivelige misbrug er den 52-årige tiltalt for yderligere tre forhold. Alle af seksuel karakter, to af dem med tiltaltes bopæl som gerningssted.

I det ene af forholdene menes den 52-årige i 2010 blandt andet at have forsøgt at tiltvinge sig oralsex ved at sætte sig på sit offer og tvinge hendes mund op med fingrene, hvorpå han spyttede hende i munden og forsøgte gennemføre sit forehavende.

Det mislykkedes dog, da offeret drejede hovedet væk.

I det tredje forhold i anklageskriftet tiltales manden for på sin bopæl i 2013 at have tiltvunget sig analsex med et offer.

Anklageskriftets fjerde forhold vedrører en episode fra maj 2018, hvor den tiltalte anklages for at have voldtaget et offer. Forbrydelsen fandt ifølge anklageskriftet sted på den tiltaltes båd i København. Offeret var angiveligt så beruset og påvirket af medicin, at hun ikke var i stand til at modsætte sig.

Nævningesagen mod den 52-årige, som er beskyttet af navneforbud, skal for Retten i Lyngby i næste måned. Han har tidligere været varetægtsfængslet, men er siden løsladt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby