Tiltale: Voldtog steddatter under ferier

42-årig stedfar tiltalt for mindst 50 voldtægter begået gennem godt et år

En 13-årig pige blev voldtaget gang på gang af sin stedfar, blandt andet når de var på ferier i Thailand og Tjekkiet.

Sådan lyder tiltalen mod den 42-årige stedfar fra Nordsjælland, der mandag stilles for retten i Hillerød, hvor statsadvokaten i København kræver ham idømt mere end fire års fængsel. Derfor er sagen rejst ved et nævningeting.

Den 42-årige nægter sig skyldig. Han har siddet varetægtsfængslet siden januar, og alle retsmøder i sagen har hidtil været holdt for lukkede døre.

Men det fremgår af anklageskriftet, at pigen var 12 år gammel, da overgrebene begyndte nytårsaften 2014 - og voldtægterne fortsatte frem til den 15. januar i år, hvor stedfaderen blev anholdt.

På det tidspunkt var pigen 13 år og tæt på sin 14. års fødselsdag.

Ifølge tiltalen skete voldtægterne både på privat-adressen i Nordsjælland og under ferieophold i Thailand og Tjekkiet. Stedfaderen voldtog pigen mindst 50 gange, lyder tiltalen.

Det skete under 'særdeles skærpende omstændigheder', hvor stedfaderen brugte vold, tvang og trusler og brugte sin fysiske og psykiske overlegenhed mod den 13-årige, der forgæves gjorde modstand.

Foruden de 50 voldtægter er der rejst tiltale for et forsøg på voldtægt begået kort før anholdelsen af den 42-årige. Det skete i forbindelse med, at han viste en pornofilm for steddatteren og forsøgte at tvinge hende til at udføre de samme handlinger som på filmen.

Retten i Hillerød har afsat tre dage til sagen, hvor dommen ventes den 22. juni.