Tiltale: Voldtog syv-årig i børneværelse

49-årig for retten tiltalt for sexmisbrug af to mindre-årige piger på Fyn

Retten i Odense indleder tirsdag retssagen mod den 49-årige. (Foto: Ole Frederiksen)
Retten i Odense indleder tirsdag retssagen mod den 49-årige. (Foto: Ole Frederiksen)

En 49-årig mand stilles tirsdag for retten i Odense tiltalt for voldtægt mod to mindreårige piger, hvor den yngste kun var fire år, da hun første gang blev udsat for et overgreb.

Ifølge anklageskriftet blev den ene af pigerne, som dengang var ni år, udsat for sexmisbrug både i mandens soveværelse og i en campingvogn, der stod på hans ejendom på det vestlige Fyn. Den anden pige blev som syv-otte årig voldtaget i sit børneværelse, siger anklageskriftet.

Den yngste af pigerne blev, ifølge tiltalen, også forsøgt voldtaget i et sommerhus, hvor den 49-årige skal have trukket tøjet af hende, men overgrebet blev forhindret, da mandens kone og en anden person pludseligt kom hjem.

Den 49-årige nægter sig skyldig, men risikerer en langvarig fængselsstraf, hvis han bliver dømt.

Risikerer en hård straf
Anklagemyndigheden har nemlig rejst tiltale for voldtægt ved samleje eller andet kønsligt forhold mod børn under 12 år. Forbrydelsen har en strafferamme på 12 års fængsel.

Anklagemyndigheden ved Fyns politi har rejst tiltale for seks forhold mod den 49-årige mand.

Det første handler om, at en dengang ni-årig pige blev udsat for andet kønsligt forhold end samleje i mandens soveværelse og campingvogn i to tilfælde mellem april og september 2012.

Det næste drejer sig om andet kønsligt forhold med en anden pige, fra hun var fire til seks år gammel i perioden februar 2001 og til februar 2003, hvor manden ikke under fire-fem gange skal have forgrebet sig på hende.

På et senere tidspunkt i 2003 blev pigen, som dengang var seks år gammel, misbrugt i mandens soveværelse.

Det fjerde forhold drejer sig om voldtægtsforsøget i sommerhuset, der blev forhindret, da mandens kone kom hjem, mens det femte forhold er fuldbyrdet voldtægt mod den samme pige, da hun var syv-otte år gammel. Det skete, ifølge tiltalen, i pigens børneværelse.

Det sidste forhold i anklageskriftet handler om et voldtægtsforsøg i 2006 mod den samme pige, som nu var ni år, hvor den tiltalte forsøgte at voldtage hende, men opgav, da hun gjorde modstand.

Dommen i sagen ventes på onsdag.