Tiltalt betjent forlader retten på grund af psykisk lidelse

Betjent, der også er lokalpolitiker, lod mand følge sit barns fødsel fra arrest. Nu nægter hun at udtale sig.

En straffesag mod en erfaren betjent er ved at køre af sporet tirsdag i Nykøbing Falster.

Den 50-årige kvinde er blandt andet tiltalt for at have ladet en varetægtsfængslet mand kigge med via en mobiltelefon, da mandens kæreste fødte deres barn.

Men hun har tirsdag forladt retslokalet. En lægeerklæring og en psykologerklæring slår fast, at hun ikke kan tåle at udtale sig i retssalen.

Retten mener dog ikke, at sagen skal udskydes. Denne afgørelse har altså fået den 50-årige kvinde til at gå, og samtidig nægter hendes forsvarer at deltage aktivt i retssagen.

- Når man har en lægeerklæring og en psykologerklæring, der siger, at det er mod egne interesser at aflægge forklaring, så er det fuldstændigt meningsløst.

- Jeg vil også forholde mig fuldstændigt passiv under hele domsforhandlingen. Jeg vil hverken stille spørgsmål til vidner eller gøre procedure, siger advokat Torben Koch.

Ifølge erklæringerne har den tiltalte lidt af blandt andet angst og uro, siden hun blev suspenderet som følge af sigtelsen. Derfor vurderer retten, at det ikke står til at blive bedre, bare fordi sagen udskydes.

- Det er altid en belastning at møde i retten, og det anerkender retten også.

- Men der står i psykologerklæringen, at det har stået på, siden tiltalte blev suspenderet, siger dommer Allan Moltke Hansen.

Den 50-årige lokalpolitiker er tiltalt for at have misbrugt sin stilling som kriminalassistent i politiet, da hun i maj 2015 hjalp en indsat i arresten med at overvære fødslen af hans barn.

Selv om han var underlagt brev- og besøgskontrol, gav hun ham mulighed for at følge med, da hans barn kom til verden. Det skete via Facetime, som er et videochatprogram til smartphones.

Derudover er hun tiltalt for at have arrangeret samtaler mellem den nybagte far i arresten og barnets mor, selv om hun havde fået besked på ikke at gøre det af sin chef, politikommissær Johannes Skree Larsen.

Den tiltalte kvinde har i 27 år arbejdet for Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi.

Derudover er hun medlem af Lolland Kommunes byråd for De Konservative. Hun har i snart et år været suspenderet fra sit arbejde.