Retten i Helsingør, Ekstra Bladet: Drabet på den 52-årige Lars Halvor Hermansen kunne være endt som den perfekte forbrydelse, hvis ikke Nordsjællands politi var overbevist om, at han var blevet slået ihjel, og liget skjult.
I 41 dage var den tidligere blikkenslager sporløst forsvundet, før hans lig blev fundet skjult på en landejendom på Løgelandsvej 27 i Helsinge 28. oktober 2018. Politiet havde gravet den store ejendom op i dagevis, før politiet fik et tip om at kigge på en nylagt støbt terrasse på ejendommen.
Terrassen blev brækket op, og en gravemaskine fjernede jorden under terrassen. Her lå liget af den 52-årige under det tykke lag beton, hvor der også var etableret et bålsted over liget.
I dag har et nævningeting ved Retten i Helsingør taget hul på drabssagen, hvor den tiltalte 50-årige HH tidligere har nægtet sig skyldig i alle anklageskriftets forhold om drab, usømmelig omgang med lig, besiddelse af et Valmet haglgevær og 57 skarpe patroner og handel med 16 kilo amfetamin delvist i forening med Lars Halvor Hermansen.
Men ved retsmødet start i dag erkendte den 50-årige, at han affyrede det skud, som dræbte Lars Halvor Hermansen. Men han nægter at have haft til hensigt at dræbe vennen, lød det i retten. Han mener altså, at skuddet var et vådeskud, et uheld. Den nærmere forklaring fra HH om skuddet kommer først, når han senere bliver afhørt i retten.
Den 50-årige erkendte også usømmelig omgang med lig og anklageskriftets øvrige ni forhold om blandt andet narkohandel. Han erkender dog ikke handel med 16 kilo amfetamin, men alene de små 300 gram, der blev fundet på hans bopæl.
artiklen fortsætter under billedet
Den 50-åriges forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen, oplyste i retten, at den tiltalte føler sig truet på livet af Lars Halvor Hermansens 'bagland'. Derfor protesterede advokaten mod en begæring fra pressen om ophævelse af navneforbuddet i sagen.
- Min klient vil gerne forklare om truslerne, men så begærer vi lukkede døre. Det handler om hans liv og sikkerhed, sagde Michael Juul Eriksen.
Anklager Margit Wegge havde ikke hørt om disse trusler før, og hun støttede begæringen om ophævelse af navneforbuddet. Retten afgjorde herefter, at navneforbuddet ophæves, og at begæringen om dørlukning, hvis HH skal fortælle om truslerne, ikke tages til følge.
Margit Wegge siger, at anklagemyndigheden vil føre bevis for, at skuddet, der dræbte Lars Halvorsen, ikke var et vådeskud eller et uheld - men at det skete forsætligt.
Lars Halvor Hermansens lig var blevet rullet ind i bassin-dugen fra et tømt vandbassin på terrassen og gravet ned på stedet med en madras og diverse genstande ovenpå, hullet var fyldt op med jord, og derefter var der støbt beton over graven.
10 dage før ligfundet var den 50-årige nu tiltalte blevet varetægtsfængslet, sigtet for drab på Lars Halvor Hermansen, selvom politiet stod uden et lig i den mystiske sag.
Ifølge tiltalen skete drabet samme dag som Lars Halvor Hermansen forsvandt 18. september 2018 omkring klokken 16. Liget blev støbt ned ved husets terrasse i tiden mellem drabet og cirka 1. oktober, lyder tiltalen.
Ifølge anklageskriftet drev den 50-årige en narkoforretning sammen med den tidligere blikkenslager Lars Halvor Hermansen, hvor de handlede med mindst 16 kilo amfetamin i perioden fra 1. januar 2018.
Politiet mener, at drabet blev begået på grund af uoverensstemmelse mellem de to mænd, måske på grund af narkohandlen, måske noget andet.
Anklagemyndigheden kræver, at straffen til den 50-årige skærpes med op til 50 procent på grund af særligt skærpende omstændigheder.
Her leder politiet efter liget af forsvundne Lars Hermansen
Frygter drab: Politiet leder efter lig på landejendom
Mand sigtes for drab på forsvundne Lars Hermansen
Politiet: Forsvundet 52-årig mand kan være offer for en forbrydelse