Annonce:
Annonce:

Tiltalt for 15-årige Adams narkodød: Stoffet var meget stærkt

En 17-årig, som er tiltalt for uagtsomt manddrab, forsøgte ifølge eget udsagn at advare om stoffets styrke.

Adam Buk døde efter en 13 dages lang kamp på hospitalet. FOTO: Katharina Lindqvist
Adam Buk døde efter en 13 dages lang kamp på hospitalet. FOTO: Katharina Lindqvist
Annonce:
Følg Krimi

Da to 15-årige drenge i begyndelsen af februar tog det euforiserende stof MDMA, som den ene efterfølgende døde af, var de ikke blevet advaret om, at stoffet var meget stærkt.

Den 17-årige, som solgte stoffet til skoledrengene, forklarer mandag i Retten i Næstved, at han selv var blevet advaret mod styrken.

Men de 15-årige blev aldrig advaret.

- Da jeg selv købte det, sagde han (pusheren, red.) til mig, at det var lidt stærkere end det, han plejede at have, så jeg skulle ikke tage for meget, siger han.

Dagen efter solgte han et gram MDMA til de to 15-årige. Den 17-årige forklarer i retten, at han efter salget kom i tanker om den advarsel, han selv havde fået.

- Da vi gik, bad jeg min ven om at skrive til dem på Snapchat, at de skulle passe på, men den besked blev aldrig åbnet, siger han.

Annonce:

Han står tiltalt for uagtsomt manddrab på 15-årige Adam Buk, som 15. februar døde efter at have taget det ulovlige stof.

Han erkender sig skyldig i de faktiske forhold - at han købte to gram MDMA og videresolgte det ene - men han nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab.

Ifølge anklageskriftet er den 17-årige en mellemmand, som i begyndelsen af året købte to gram MDMA af en anden 17-årig. Det ene gram solgte han 2. februar videre til de to 15-årige skoledrenge, som delte stoffet samme dag.

Om aftenen blev skoledrengene indlagt akut, fordi de fik det skidt efter at have indtaget ecstasystoffet.

Mens den ene dreng blev udskrevet den følgende dag og overlevede uden mén, døde 15-årige Adam Buk 15. februar af de skader, som stoffet havde givet ham.

Den anden 17-årige, som solgte de to gram MDMA til mellemmanden, var tidligere på året tiltalt for uagtsomt manddrab for sin rolle i forløbet.

Han blev i maj frifundet for uagtsomt manddrab, men blev samtidig fundet skyldig i at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed.

For det blev han straffet med fire måneders ubetinget fængsel.

OVERBLIK: MDMA-sag fra salg af stoffet til endelig dom

To 15-årige skoledrenge blev i februar akut indlagt på sygehuset efter at have taget MDMA. Mens den ene slap uden mén, blev den anden dreng lagt i koma og døde knap to uger senere af sine skader.

En 17-årig dreng er tiltalt for at have købt stoffet af en anden dreng og solgt det videre til de to 15-årige. Sagen behandles mandag i Retten i Næstved.

Den 17-årige er tiltalt for uagtsomt manddrab, da han solgte stoffet til de to 15-årige. Han erkender at have solgt stoffet, men han nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab.

Få indblik i MDMA-sagen fra salg af stoffet til byrettens dom her:

* 31. januar og 1. februar solgte en 17-årig dreng to gram MDMA til en anden 17-årig.

* 2. februar solgte han det ene gram af stoffet videre til to 15-årige drenge fra Haslev, der indtog stoffet sammen.

* Om aftenen blev de to skoledrenge akut indlagt på Køge Sygehus, fordi de havde fået det skidt efter at have taget stoffet.

* 3. februar blev den ene 15-årige udskrevet fra hospitalet. Han slap fra hændelsen uden mén.

* Den anden dreng, Adam Buk, blev på grund af situationens alvor overflyttet til Rigshospitalet, hvor specialister behandlede ham. Han blev blandt andet lagt i kunstig koma.

* 15. februar omkring klokken 00.30 døde Adam Buk. Hans hjerne havde taget voldsom skade af stoffet, og hans liv stod ikke til at redde.

* I april rejste anklagemyndigheden tiltale mod en 17-årig dreng fra Næstved for at have solgt MDMA til en jævnaldrende dreng, der efterfølgende solgte det videre til de 15-årige.

* Den første 17-årige blev tiltalt for uagtsomt manddrab samt for at have bragt en anden liv eller førlighed i fare.

* I midten af maj blev han frifundet for uagtsomt manddrab på Adam Buk. Han blev dog idømt fire måneders fængsel for at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed.

* I slutningen af maj blev den anden 17-årige, som solgte det videre til Buk og kammeraten, tiltalt for uagtsomt manddrab. Desuden blev han tiltalt for at have bragt andres liv eller førlighed i fare.

* Mandag ventes Retten i Næstved at afgøre sagen mod den 17-årige.

Kilder: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Ritzau.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: