Tiltalt for at dræbe Drenge-Betina: Nu afgøres hans skæbne

Det var gamle stridigheder mellem Betina Emilie Jensen og en 29-årig mand, som natten til 26. november sidste år førte til, at den tidligere danmarksmester i thaiboksning mistede livet. I dag skal Københavns Byret afgøre, om det var selvforsvar

Tiltalt for at dræbe Drenge-Betina: Nu afgøres hans skæbne

Her kan du høre om sagen

I dag afgør Københavns Byret, om det var overlagt drab, da en 29-årige mand sidste år stak Betina Emilie Jensen, også kaldet Drenge-Betina, ihjel med 29 knivstik.

Den tiltalte mand har erkendt at have stukket Betina Jensen 29 gange i en lejlighed på Amager sidste år, men påstod, at det skete, fordi han følte sig truet.

Han forklarede, hvordan han ankom til lejligheden på Hjulmagerstien sammen med sin kæreste, og at han ikke vidste, at Betina Emilie Jensen var en del af selskabet.

– Hvis jeg havde vidst det, var jeg ikke taget derover. Vi havde et problem, forklarede den 29-årige og uddybede, at striden mellem de to var opstået i kølvandet på en tidligere retssag.

– Hun brød de kriminelles kodeks, tilføjede han som begrundelse for, at han efterfølgende spredte rygtet om, at hun var en ’stikker’. En betegnelse, Betina Emilie Jensen ikke ville have siddende på sig, og som ifølge flere af hendes veninder gjorde hende vred og ked af det.

Dameblad i bukserne
På natten for drabet var det derfor Betina Emilie Jensens idé at invitere den 29-årige og hans kæreste til Amager. Hun regnede med, at det ville give hende mulighed for at konfrontere den ti år yngre mand, men ifølge flere af de veninder, var hendes plan ikke, at det skulle ende i klammeri.

– Hun sagde, hun ville bare snakke med ham, forklarede to veninder, der var til stede i lejligheden, samstemmende.

En veninde forklarede, hvordan den 39-årige eksbokser derefter stak et dameblad ned i bukserne, så det sad som en form for beskyttende skjold op ad hendes mave.

– Det gjorde hun, 'hvis han nu havde en kniv', forklarede veninden – og det var de sidste ord, hun hørte sin veninde gennem mere end 15 år sige. Kort efter kom den 29-årige nemlig ind i lejligheden, og få sekunder efter hørte veninderne tumult fra badeværelse.

Selv forklarede den 29-årige, at han – mens han ledte efter lyset – fik adskillige knytnæveslag.

– Det bliver bare ved og ved. Så på et tidspunkt råber jeg ’stop eller jeg trækker kniven’, men det stopper ikke. Og så trækker jeg kniven, forklarede han og tilføjede, at han efterfølgende begyndte at stikke ud i mørket.

– Jeg frygtede for mit liv. Jeg gjorde mit for at komme ud af situationen, har den 29-årige forklaret i retten.

Om retten så vælger at tro på den tiltalte bliver afgjort klokken 10.

Se med live fra 9.40

Betina Emilie Jensen. Privatfoto
Betina Emilie Jensen. Privatfoto