Tiltalt for at knivstikke søn: Lille dreng er lam og hjerneskadet

Både mor og søn oplever alvorlige mén, efter 43-årig mand stak dem ned i august

Det var på Tornsagervej i KBH-Nordvest, at den 33-årige og hendes barn blev overfaldet og knivstukket. (Foto: Jens Desling)
Det var på Tornsagervej i KBH-Nordvest, at den 33-årige og hendes barn blev overfaldet og knivstukket. (Foto: Jens Desling)

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Knivstik i hals, mave og brystkasse. Det er blot nogle af de skader, som en 16 måneder gammel dreng og hans mor pådrog sig, da en 43-årig mand ifølge anklagerne mod ham stak dem ned på åben gade i Københavns nordvestkvarter.

Begge var i livsfare - og i dag har både kvinde og barn alvorlige og livsvarige mén, forklarede den 34-årige kvinde i retten mandag.

- Han (sønnen, red.) er sat tilbage i sin gang, sit sprog. Han var rigtig skidt i de første mange måneder, siger den tydeligt berørte mor.

Den retsmedicinske undersøgelse af den lille dreng viser, at han blev stukket i halsen, brystkassen og maven. Han havde otte knivlæsioner i alt og døjer i dag med lammelse, hjerneskade og psykiske mén.

Det var på Tornsagervej i Københavns Nordvestkvarter, at den dengang 33-årige kvinde og hendes barn blev overfaldet og knivstukket. (Foto: Jens Dresling) Krimi Mor og søn forsøgt dræbt: Kvinde i retten i kørestol

Moren fik 11 stikstår og to snitsår i halsen, armen, skulderen og halsen. Hun er lam i højre side af kroppen, har nedsat følesans og sidder i kørestol i dag.

Den 34-årige kvinde forklarer, at hun er nødt til at få støtte til at passe sin søn, fordi hun på grund af hændelsen ikke selv kan klare det.

- Jeg er så stresset i mit liv og kan ikke få min hverdag til at fungere. Jeg kan ikke få min psyke til at hænge sammen. Jeg kan ikke være steder, hvor der er mange mennesker, jeg kan ikke have, at folk går bag ved mig. Jeg fungerer bare ikke.

Den 43-årige mand og kvinden havde haft et forhold frem til få uger før knivstikkeriet, og barnet er deres fælles.

Den 33-årige kvinde, der, sammen med sin etårige søn,  blev stukket ned mandag, havde længe frygtet sit barns far. Han er nu anholdt og vil blive sigtet for dobbelt drabsforsøg. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Knivstukket kvinde frygtede sin mand

Offeret forklarer, at hun og den tiltalte havde et normalt forhold sammen i begyndelsen.

- Der har ikke været noget tidspunkt, hvor vi har skændtes meget, siger hun og forklarer, at de ikke var kærester på gerningstidspunktet.

Den opfattelse har den 43-årige mand dog ikke. Han forklarede, at han mente, at de var kærester på gerningstidpunktet - men kvinden forklarer i retten, at hun gjorde det forbi blandt andet på grund af fysisk vold.

- Jeg gjorde det klart for ham, at jeg ikke gad at have noget med ham at gøre.

Hun forklarer, at de havde et skænderi kort inden hændelsen, fordi den tiltalte var meget påvirket af stoffer. Hun var på daværende tidspunkt nødt til at kontakte politiet. Den somaliske mand kontaktede kvinden mange gange, men hun reagerede ikke på hans henvendelser.

18-årige Jihad Talat vristede kniven fra manden, der angreb en kvinde og hendes etårige søn. (Foto: Klavs Bo Christensen) Krimi TV: Reddede mor og etårig fra gal knivmand: Nu er han indstillet til dusør

Offeret forklarer videre, at hun tog sit barn med hjem til sine forældre i en periode, fordi hun var bange for barnets far.

- Jeg er på vej ned i kælderen med barnevognen, da jeg ser ham, og jeg kan se, at han er påvirket af stoffer. Han siger, at han gerne vil tale med mig. Han er meget frembrusende. Han prøver at standse mig ved at gå ind foran mig. Jeg prøver at tage det stille og roligt, fordi jeg kan se, at han er påvirket, siger kvinden og fortsætter:

- Jeg husker bare, at han slår mig ned og begynder at slå på mig. Det eneste, jeg tænker på, er, at jeg er nødt til at beskytte min søn, så han ikke bliver ramt. Så kan jeg ikke rigtigt huske mere.

Det var på Tornsagervej i KBH-Nordvest, at den 33-årige og hendes barn blev overfaldet og knivstukket. (Foto: Jens Desling) Krimi Angrebet af gal knivmand: Sådan har mor og etårig det

Hun forklarer, at manden til at starte med ikke var aggressiv og var meget klar i sit budskab om, at han ville tale med offeret. Hun syntes ikke, at det var en god idé og sagde til den 43-årige mand, at hun skulle forlade dem. Da han havde insisteret på at tale med offeret flere gange, slog han hende pludseligt ned.

Hun forklarer, at den 43-årige mand rammer hende med albuen.

- Jeg tager min søn ind under min mave for at beskytte ham. Han slår mig med hænderne. Han rammer mig i hovedet. Jeg når slet ikke at se kniven. Jeg når slet ikke at opleve, hvad han gør ved min søn.

Anklageren vil have gerningsmanden idømt forvaring og udvisning. Der nedlægges desuden påstand om, at både mor og søn skal have 30.000 kroner i godtgørelse.