Tiltalt for drab og voldtægter: Kuffertmanden risikerer forvaring

Anklager Bente Schnack har onsdag modtaget en erklæring fra retslægerådet, som gør, at hun sandsynligvis vil kræve forvaring af manden, der er tiltalt for to voldtægter og et drab på 48-årige italiensk kvinde

Ghiath Eddin Sukkar er tiltalt for drab og to voldtægter. Han nægter sig skyldig. Fotoet er brugt i forbindelse med en annonce om udlejning af værelse. Foto: Privat
Ghiath Eddin Sukkar er tiltalt for drab og to voldtægter. Han nægter sig skyldig. Fotoet er brugt i forbindelse med en annonce om udlejning af værelse. Foto: Privat

RETTEN I LYNGBY (Ekstra Bladet): 'Kuffertmanden' er sandsynligvis så farlig for sine omgivelser, at han kræves idømt forvaring.

Det gav senioranklager Bente Schnack udtryk for, da hun torsdag formiddag præsenterede den fem dage lange retssag for de seks nævninger og tre dommere ved retten i Lyngby.

Her sidder en 31-årig syrisk mand tiltalt for to voldtægter af kvinder og et drab på en tredje, der alle på forskellige tidspunkter i løbet af foråret og sommeren 2014 har haft lejet et værelse af manden i Lyngby.

- Jeg kan fortælle, at jeg i går har modtaget en erklæring fra Retslægerådet, og at jeg formentlig vil kræve tiltalte idømt forvaring, sagde Bente Schnack.

'Kuffertmanden', har fået sit tilnavn, fordi han blandt andet er tiltalt for at have transporteret liget af 48-årige Giancarla Coppi væk fra værelset i en kuffert, som blev fundet nogle dage senere i et grønt område ved Helsingør-motorvejen. Han ankom til retslokalet et par minutter før retsmødet start klokken 9.30.

Iført mørkblå adidastrøje, lyse joggingbukser og hvide kondisko bekræftede den 31-årige meget lavmælt, at han var den person, som dommer Martin Brons har siddende over for sig. Den tiltalte har en tolk med sig, som sidder mellem ham og den 31-åriges forsvarer Lone Refshammer.

Lone Refshammer fortalte på vegne af sin klient, at han nægter sig skyldig i de to voldtægter. Første voldtægt er ifølge politiet sket 8. maj 2014 i værelset og gik ud over en 29-årig kvinde.

13. juni skulle han have gjort det samme ved en filippinsk studerende, som siden havde overtaget lejemålet.

Og om drabet, der angiveligt skete 27. juli, forklarede Lone Refshammer, at den tiltalte nægter sig skyldig i drab.

- Men erkender vold med døden som uagtsom følge, sagde Lone Refshammer.

Derudover er 'Kuffertmanden' tiltalt for blufærdighedskrænkelse mod den 29-årige kvinde. Og det forhold har han også erkendt over for nævningerne. Politiet har fundet nøgenfotos på mandens mobiltelefon af den 29-årige kvinde. Billeder, han har optaget i det skjulte nogen tid forud for den påståede voldtægt, og som han har sendt videre til en bekendt.

Slutteligt er manden tiltalt for usømmelig omgang med lig.

Der er mødt tre tilfældige tilhørere op i retten foruden pressens repræsentanter, som er massivt repræsenteret.

- Vi er her bare som interesserede borgere, sagde den ene til Ekstra Bladet inden sagens begyndelse.

Ekstra Bladet er til stede i retten, og Ritzau live-blogger fra retssagen. Du kan følge med her.