Annonce:
Annonce:

Tiltalt for drab på ekskone: Jeg var ikke jaloux over ny kæreste

- Hun havde gjort mange gode ting for mig, så det er ikke noget, man bare smider væk. Jeg var slet ikke sur på hende, lyder forklaringen fra 68-årige mand tiltalt for drabet på Jannie Dam Reenberg

Jannie Dam Reenbergs voksne datter blev bekymret, fordi hun ikke kom hjem fra arbejde ved Sneslev Kirke. Kort efter fandt andet kirkepersonale Reenberg dræbt på kirkegårdskontoret. (Video: Per Rasmussen)
Annonce:
Følg Krimi

En 68-årig mand har netop afgivet forklaring til retten i en sag, hvor han sidder tiltalt for drabet på sin 28 år yngre kone, Jannie Dam Reenberg.

Den 68-årige nægter sig skyldig og forklarede til retten, at de to havde et godt forhold. Også da den 40-årige kvinde to uger før sin død, valgte af forlade ægteskabet til fordel for en ny kæreste.

- Jeg bliver ikke jaloux, da hun fortæller, at hun flytter. Jeg tænker bare, at det er muligt, at det er rigtigt, at hun skal fra mig. Så er det bare sådan. Jeg kan ikke tvinge hende til at blive, lød forklaringen fra den 68-årige, som dog alligevel håbede at Jannie Dam Reenberg ville vende tilbage.

Mystik forud for kirke-drabssag: Hvornår blev 40-årig mor til tre dræbt?

Annonce:

Snittet i halsen
Den 40-årige kvinde blev fundet dræbt i Sneslev Kirke ved Ringsted 30. december sidste år. En obduktion har senere slået fast, at hun blev slået ihjel af et dybt knivsnit i halsen, som fik hende til at forbløde.

Ifølge den 68-årige var der dog ikke ondt blod imellem de to separerede ægtefæller i tiden op til drabet.

- Vores forhold var som forhold var flest. Hun var glad for os og sagde, at hun havde levet i en osteklokke tilværelse i mange år og nu var blevet sat fri. Jeg kunne ikke mærke på hende, at hun var på vej væk, forklarede den 68-årige om bruddet.

- Jeg holdt af hende. Hun havde gjort mange gode ting for mig, så det er ikke noget, man bare smider væk. Jeg var slet ikke sur på hende, lød det fra den 68-årige.

Teleoplysninger indhentet af politiet placerer dog den 68-årige mand tæt ved gerningsstedet 29. december om morgenen, som ifølge anklagemyndigheden også er drabstidspunktet.

Annonce:

De viser også, at den 68-årige mand om formiddagen i tiden efter det formodede drabstidspunkt kørte rundt forskellige steder i Sydsjælland, blandt andet vaskede han sil bil og besøgte senere en TDC-forretning, hvor han fik ændret sit fælles abonnement med Jannie Dam Reenberg.

- Vi havde en fælles regning, så den ville jeg splitte op den dag, forklarede den 68-årige tiltalte.

Nævning sendt hjem i sag om kirkedrab

Har 'black outs'
Den 68-årige forklarede også til retten, at han til tider lider af hukommelsestab. Ifølge den tiltalte mand kunne han ofte 'vågne op' i Gedser i sin bil, efter at have kørt fra hjemmet og dertil uden selv at være klar over det.

- Er det en  form for blackouts?, spurgte sagens anklager Kathrine Als den 68-årige.

- Jeg ved ikke, hvad man kalder det. Men det samme sker, når jeg handler ind nogle gange, lød svaret fra den 68-årige.

- Kan det samme være sket den 29. december. Kan du været taget op til kirken?, spurgte anklageren.

40-årig graver knivdræbt ved kirke: Nu tiltales eksmanden

Annonce:

- Jeg kan ikke forestille mig, at jeg skulle have kørt der op. Så var jeg vågnet op, tror jeg, forklarede den 68-årige mand til retten.

Politiet har i forbindelse med drabssagen også fundet DNA fra den 68-årige mand på indersiden af dørhåndtaget til yderdøren på Kirkekontoret.

Men ifølge den 68-årige var han ofte med sin kone på arbejde for at hjælpe til i kirken ved arrangementer og andre lejligheder.

- Jeg var med, når jeg kunne gøre fyldest og gavn. Så jeg har nok rørt ved alt i hele graverrummet. Jeg kom der tit undtagen på loftet, forklare den 68-årige. 

Den 68-årige blev anholdt 30. december sidste år og har siden siddet varetægtsfængslet for drabet på Jannie Dam Reenberg. Der er afsat fem retsdage til sagen, som forventes afsluttet 21. oktober.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: