Annonce:
Annonce:

Tiltalt for drab på ung rapper

41-årig mand er tiltalt for drabet på den 25-årige aarhusianske rapper Shmur

Østjyllands Politi på gerningsstedet dagen efter drabet. Foto: Per Rasmussen
Østjyllands Politi på gerningsstedet dagen efter drabet. Foto: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Krimi

Motivet for drabet på den 25-årige aarhusianske rapper Shmur, med det borgerlige navn Abukar Ali, skal findes i en kuldsejlet narkohandel.

Det mener Østjyllands Politi, der nu har rejst tiltale mod en 41-årig mand, som udover drab er tiltalt for at være part i narkohandlen til en værdi af 1,8 millioner kroner.

Den 25-årige rapper blev dræbt 22. juli sidste år på Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus, hvor handlen ifølge politiet skulle finde sted.

På et af områdets hestefolde blev Abukar Ali fundet hårdt såret kort efter klokken 19.00. På trods af en ihærdig redningsindsats døde han af sine kvæstelser i ambulancen på vej til hospitalet.

I alt er seks personer en del af sagskomplekset, hvor et spor handler om handel med hash og det andet omhandler drabet på den unge rapper Akubar 'Shmur' Ali. En 41-årig mand har erkendt at have arrangeret hashhandlen, der endte fatalt.  Foto: Privat
I alt er seks personer en del af sagskomplekset, hvor et spor handler om handel med hash og det andet omhandler drabet på den unge rapper Akubar 'Shmur' Ali. En 41-årig mand har erkendt at have arrangeret hashhandlen, der endte fatalt. Foto: Privat

Annonce:

Ifølge anklageskriftet havde den 41-årige planlagt at købe 50 kilo hash til en værdi af 1,8 millioner kroner. I stedet endte han ifølge politiet med at skyde og dræbe en af de mænd, som var dukket op ved travbanen som aftalt.

Abukar Ali blev ifølge politiet dræbt med to skud - formentlig affyret fra en halvautomatisk skarpladt pistol, Glock 9 mm, fremgår det af anklageskriftet.

Den 41-årige er ligeledes tiltalt for at have brændt to biler - en Jeep Cheroke og en BMW - af i forbindelse med sin flugt efter drabet. Bilerne blev fundet på to forskellige adresser syd for Aarhus.

Tiltalt efter særlig paragraf
Sælgerne af de ulovlige stoffer var ifølge anklageskriftet blandt andre den dræbte rapper og tre andre mænd, som også er tiltalt i sagen - en 45-årig mand, som var med til arrangere mødet, men ikke selv dukkede op ved travbanen, og to mænd på 22 og 25 år.

De tre er alle tiltalt for narkohandel under særligt skærpende omstændigheder.

Annonce:

- Det er en meget alvorlig og voldsom sag. I forhold til drabet er det en skærpende omstændighed, at det skete ved brug af skydevåben på et offentligt sted, og derfor er der også rejst tiltale efter straffelovens §81b, som betyder, at straffen potentielt kan forhøjes, hvis den tiltalte bliver kendt skyldig, siger specialanklager Birgitte Ernst.

To mænd er i to tilståelsessager allerede blevet dømt for deres rolle i den planlagte narkohandel. En 42-årig mand blev i december idømt halvandet års fængsel, mens en 46-årig mand i denne måned blev idømt to et halvt års fængsel.

Retssagen mod de fire mænd er sat til at køre over syv retsdage fra den 2. september til den 1. oktober.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: