Tiltalt for drabsforsøg på eks-kone: - Det gælder æren

Vidne greb ind, da kvinde blev forsøgt kvalt i bil i Odense

- Hold jer væk. Det gælder æren. Jeg skal gøre hende færdig!

Sådan råbte en 39-årig arabisk mand, ifølge tiltalen, da han forsøgte at kvæle sin 43-årige ekskone i en bil på parkeringspladsen på Skibhusvej 53 ved Fakta i Odense.

Men et af vidnerne greb alligevel ind, og reddede formentlig den 43-åriges liv.

Hun mistede bevidstheden og var i livsfare. Hun pådrog sig talrige punktformede blødninger i øjnenes bindehinder og i ansigtshuden, lyder tiltalen mod den 39-årige, og de symptomer er ifølge retslæger tegn på overhængende livsfare.

Retten i Odense starter onsdag på retssagen, hvor den 39-årige er tiltalt for drabsforsøg. Han nægter sig skyldig.

- Du skal dø
Den 43-årige ekskone og vidnerne fra p-pladsen skal afhøres under retssagen, hvor den 39-årige også risikerer at blive udvist efter dom. Han har tidligere fortalt, at han er iraker, men også at han er statsløs og fra Kuwait.

Drabsforsøget skete, ifølge tiltalen, den 1. oktober sidste år cirka klokken 11.15, hvor den 39-årige og hans ekskone sad i en bil. Ifølge tiltalen slog han hende i ansigtet med knytnæve, satte et knæ i brystet på hende og klemte hende om halsen med sin ene hånd, mens han holdt den anden for hendes næse og mund.

- Du skal dø, sagde han ifølge vidnerne til ekskonen, hvorefter han greb hende om halsen med begge hænder og klemte til, så hun mistede bevidstheden.

Den 39-åriges udsagn om, at ´det gælder æren' ventes belyst under retssagen. Sagen har hidtil kørt for lukkede døre.