Tiltalt for grov voldtægt under julefrokost: Her er hans forklaring

28-årig nægter sig skyldig i overfalds-voldtægt på et hotel

Voldtægten skete i kælderen under Hotel Comwell i Korsør, hvor offeret arbejdede. Hun blev slået ned og voldtaget på et dametoilet. Foto: Stine Tidsvilde.
Voldtægten skete i kælderen under Hotel Comwell i Korsør, hvor offeret arbejdede. Hun blev slået ned og voldtaget på et dametoilet. Foto: Stine Tidsvilde.

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): I dag starter retssagen mod en 28-årig mand, der er tiltalt for at voldtage en ansat på på Hotel Comwell i Korsør efter en julefrokost i december sidste år

Ifølge anklager Susanne Bluhm er der tale om en særdeles grov voldtægt, blufærdighedskrænkelse og frihedsberøvelse – og det er slet ikke et spørgsmål om, hvorvidt det var frivilligt, da en 34-årig hotelmedarbejder på Hotel Comwell i Korsør blev voldtaget på et toilet efter et julefrokostarrangement.

Sådan sagde anklageren, da retssagen i dag begyndte. Hun beskrev efterfølgende det syn, der mødte de første betjente på stedet, efter de klokken lidt i syv den lørdag morgen i december modtog anmeldelsen om voldtægt. Afrevet hår, blodstænk og blodigt papir.

I et hjørne af det tilstødende omklædningsrum lå der flere steder afføring. På det tidspunkt var den 34-årige kvinde allerede kørt på hospitalet.

Den tiltalte kiggede ud i luften i retten, mens anklageren læste op fra betjentenes rapportmateriale. Da det blev hans tur til at afgive sin forklaring, brød hans forsvarer ind og sagde, at retten måtte holde en pause, hvis hans klient blev dårlig undervejs.

Den 28-årige mand forklarede, at han arbejdede i et firma, der den pågældende aften holdt julefrokost på hotellet. Han fortalte til retten, at han led af social angst og tidligere havde haft et hashmisbrug. Hans deltagelse i julefrokosten var en måde for ham at overkomme sin sociale angst og blive en del af firmaet, hvor han ikke kendte så mange.

Drak tæt

Der tegnede sig et billede af en særdeles fugtig aften, hvor tiltalte drak tæt. Noget han normalt ikke gjorde. Han beskrev det som en ekstremt hyggelig aften, hvor han dansede og hyggede sin med sine kollegaer.

Da festen var slut, gik tiltalte op på sit værelse, hvor hans værelseskammerat allerede var gået i seng. Tiltalte forklarede i retten, at han på grund af sin sociale angst ikke ville gå på toilettet, og derfor forsøgte at finde et toilet et andet sted på hotellet.

Jagten på et toilet bragte ham ned i kælderen, hvor han forrettede sin nødtørft på gulvet. Tiltalte så ikke andre personer dernede, sagde han og nægtede, at det var ham, der stod bag den brutale voldtægt.

På anklager Susanne Bluhms spørgsmål om, hvorvidt det kunne være ham under et black out, nægtede den 28-årige og forklarede, at det var noget han tog kraftigt afstand fra, og at han var blevet fysisk dårlig, da anklageren beskrev sagen i retten.

Den nu tiltalte mand havde om formiddagen tjekket ud fra hotellet, hvor han så, at politiet havde afspærret indgangen til kælderen, men det var ikke noget han talte med kollegaerne om. Senere samme dag, blev han opsøgt af politiet på sin hjemmeadresse, hvor han blev sigtet og anholdt for voldtægt.

Den næste, der skal afgive forklaring i retten er den 34-årige hotelansatte.

Hendes forklaring bliver afgivet for lukkede døre, og den tiltalte er blevet ført ind i et tilstødende lokale under forklaringen.

Retssagen vil fortsætte i eftermiddag med flere vidner. Dommen falder senere på måneden.