Tiltalt for grove voldtægter: Offer genkendte ham på gaden

Offer genkendte voldtægtsmand en uge efter overfaldet. Men da havde han ifølge tiltalen voldtaget endnu en kvinde

Ved højlys dag blev en 27-årig tilfældig kvinde trukket ind i en baggård i Kødbyen på Halmtorvet i København og udsat for en voldtægt, der var så brutal, at hun mistede bevidstheden og fik kvæstelser i hovedet og underlivet.

Hun fik adskillige knytnæveslag i hovedet, og måtte hospitalsbehandles for blødende kvæstelser i skeden - muligvis fordi voldtægtsforbryderen også stak en genstand op i hendes underliv.

Nu er en hjemløs 29-årig rumæner, der holdt til i området ved Mændenes Hjem i Lille Istedgade, blevet tiltalt for voldtægten af den 27-årige, der ikke var prostitueret.

Men seks dage før overfaldet i baggården ved Kødboderne 16, begik rumæneren, ifølge tiltalen, et groft sexoverfald på en 34-årig dansk prostitueret på det offentlige toilet på Halmtorvet.

Offer genkendte voldtægtsmanden
Det skete den 1. februar omkring klokken 02.20, hvor rumæneren, ifølge tiltalen, slog den 34-årige kvinde ned med flere knytnæveslag, så hun faldt omkuld. Derefter blev hun tvunget til oralsex.

Rumæneren nægter sig skyldig i begge sexoverfald.

Flaskesamlere på pigejagt inden gruppevoldtægt

Den 34-årige kvinde færdes i miljøet omkring Halmtorvet, og det var hende, som en uge efter hun blev overfaldet på toilettet, genkendte rumæneren ved Mændenes Hjem og tilkaldte politiet.

Frisk sår på hånden
Han blev anholdt med friske sår på højre hånd, der formentlig stammede fra den seneste voldtægt den 7. februar mod den 27-årige kvinde i Kødbyen. Signalementet på gerningsmanden fra begge overfald passede på rumæneren, der blev varetægtsfængslet dagen efter.

Det 27-årige offer havde været på en længere bytur og var beruset, da hun blev trukket ind i baggården ved 14.15-tiden.

Kort før var hun gået fra juicebaren 'Joe and the Juice' på Vesterbrogade. Det viste videoovervågning fra stedet. Rumæneren var muligvis fulgt efter kvinden, inden hun blev slæbt ind i baggården.

Voldtægtssagen kører over to dage i Københavns Byret, hvor der skal afhøres flere vidner foruden de to forurettede kvinder. Rumæneren kræves udvist i mindst seks år, hvis han bliver dømt.

Tre rumænere får tre års fængsel for gruppevoldtægt

I marts blev tre hjemløse rumænske flaskesamlere hver idømt tre års fængsel og udvist for bestandigt for en gruppevoldtægt af en 20-årig irsk studerede fra Copenhagen Business School, CBS.

Voldtægten skete ved en udendørsfest for nye studerende på CBS den 5. september sidste år. Den 20-årige havde kun været i Danmark i en uge.

Flaskesamler får tre år for voldtægt af studerende

Rumænerne var taget hen til parken for at samle flasker fra festen men begyndte hurtigt at drikke tæt.

Klokken var 3.40 om natten, da de tre rumænere greb fat i den 20-årige og trak hende ind på græsset. Her blev hun skubbet omkuld, hvorefter de to ældste rumænere holdt pigens arme fast og holdt hende for munden, mens den yngste af rumænerne voldtog hende.

Politiets efterforskning viste, at den 32-årige rumæners dna var på kvindens inderlår. Ifølge anklageskriftet holdt den 46-årige og den 57-årige kvinden, mens den 32-årige fuldbyrdede voldtægten.

Tiltalt for gruppevoldtægt: I er alle sammen racister