Tiltalt for hjemmerøverier: 'Du har et barn derinde - jeg vil have dine penge'

En vane-indbrudstyv er tiltalte for to hjemmerøverier og en stribe indbrud

En mand er tiltalt for to hjemmerøverier og et hav af indbrud. Arkivfoto: Benjamin Kürstein
En mand er tiltalt for to hjemmerøverier og et hav af indbrud. Arkivfoto: Benjamin Kürstein
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

En hjemmerøver brød en sen aftentime ind i et hus på Østerbro i København, efter han havde skaffet sig adgang via et vindue i stueetagen med en spade.

Her gik han gik op til et børneværelse på 1. sal, hvor et barn på et år lå og sov, og da husets ejer kom til, sagde hjemmerøveren, 'Du har et barn derinde. Jeg vil have dine penge'. 

Sådan lyder en del af det omfangsrige anklageskrift mod den 44-årige mand, der også er tiltalt for endnu et hjemmerøveri samt seks indbrud og et forsøg på indbrud.

Manden nægter sig - som gennem hele forløbet - skyldig i at have begået hjemmerøveri, oplyser hans forsvarer, Daniel Rosenkilde Larsen.

Ved hjemmerøveriet på Østerbro, der skete den 21. september omkring klokken 22.25, gik husets ejer med hjemmerøveren ned i stueetagen for at finde værdigenstande til ham.

Vaneforbryder
Da husets ejer forsøgte at gå udenfor, greb tiltalte, ifølge anklageskriftet, fat i ham. Men ejeren reagerede ved at kaste den tiltalte mod gulvet og skubbe ham ud af huset.

- Har husets ejer opfattet det med barnet som en trussel?

- Det er skrevet ind i anklageskriftet, fordi jeg mener, at det kan opfattes som en trussel, det han har sagt om barnet, mens han står og kigger på den voksne. Men nu må vi høre forurettede, når han kommer i retten og fortæller, hvordan det er sket, siger sagens anklager, Søren Harbo.

Det andet hjemmerøveri skete også på Østerbro samme aften klokken 23.30, hvor den tiltalte, ifølge anklageskriftet, skaffede sig adgang til lejligheden via et vindue.

Da beboerne opdagede ham, truede han med en gaffel eller en tilsvarende våbenlignende genstand i hånden, mens han, ifølge anklageskriftet, sagde noget i stil med: 'Giv mig jeres penge, alle jeres penge', 'giv mig jeres guld', 'bliv siddende', 'giv mig noget, I må hæve nogle penge'.

'Tæl til 100'
Han kom af sted med et ur, en computer og to mobiltelefoner til en samlet værdi af omkring 20.000 kroner, hvorefter han forlod stedet med ordren: 'I bliver her og tæller til 100.'

Ved fire af indbruddene og indbrudsforsøget er tyven kommet ind ved at bryde et vindue op med en spade. Det er dog tyvekoster af begrænset værdi , tyven er kommet af sted med. 

Ved indbrudsforsøget blev han stoppet, fordi en alarm blev aktiveret, da han brød vinduet op.

- Er der tale om en vaneforbryder?

- Det kan man roligt sige. Han har mange mange domme for indbrudskriminalitet, men han er faktisk også tidligere dømt for et hjemmerøveri, før der var de her strafskærpelser, siger anklager Søren Harbo.

Manden er ligeledes tiltalt for at have været i besiddelse af en foldekniv, hvor klingen kan fastlåses i udfoldet position. Det fremgår af anklageskriftet, at han tidligere er dømt for besiddelse af kniv.

Sagen er berammet ved Københavns Byret den 24. maj, 1. juni og 2. juni i år.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.